ЄБРР погрожує припинити фінансування проектів в Україні через корупцію

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.03.2013 16:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20052

Заступник директора ЄБРР (Європейського банку реконструкції та розвитку) в Україні Грем Хатчісон заявив, що ЄБРР не фінансуватиме Україну, якщо в країні не вирішать питання з корупцією.

"Нам потрібна стабільність в Україні. Однак ми бачимо зменшення кількості трансакцій... ЄБРР не зможе надавати підтримку Україні на тому ж рівні, як і зараз, якщо питання з корупцією не буде вирішено", - повідомив Хатчісон.

Він зазначив, що необхідно забезпечити законодавчі зміни, а також створити інститут спеціального омбудсмена, до якого підприємці зможуть звертатися в разі порушень їх прав: "В іншому разі ЄБРР буде спостерігати за подіями в Україні".

Раніше в ЄБРР відзначали, що готові зберегти щорічні інвестиції в українську економіку в розмірі 1 млрд євро, якщо в країні буде поліпшуватися інвестиційний клімат. Разом з тим, в ЄБРР відзначали погіршення інвестиційного клімату в Україні через діяльність податкової, митної та судової систем.

Як повідомлялося раніше, неурядова організація Transparency International оприлюднила чергову доповідь про стан корупції в 176-ти країнах світу. Україна піднялася з 152-го місця в 2011 році на 144-е. Згідно з доповіддю, Україна набрала 26 балів і ділить 144-е місце з Сирією, Бангладеш, Камеруном, Конго і Центральноафриканською республікою.

На думку Transparency International, зростання корупції зумовлене бездіяльністю Національного антикорупційного комітету при Президентові України, нефінансуванням державної антикорупційної програми, змінами в законах про держзакупівлі, які вивели в тінь десятки мільярдів гривень бюджетних коштів.

"Transparency International вкрай стурбоване ситуацією, коли більшість кроків боротьби з корупцією в Україні так і залишаються номінальними", - повідомили в компанії.

Раніше повідомлялося, що в цьому році обсяги інвестицій Європейського банку реконструкції та розвитку в Україну будуть залежати від інвестиційного клімату в країні, який суттєво погіршився за останні місяці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.