Томенко хоче дізнатися у Генпрокурора, чому скандальний «Євро-вертодром» у Каневі досі не працював

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.03.2013 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20053

Народний депутат Микола Томенко звернувся до Генпрокурора України та Гендиректора державного підприємства "Украерорух" з проханням надати вичерпну інформацію щодо умов фінансування та експлуатації скандального гелікоптерного майданчика біля Тарасової гори у Каневі.

Нардеп Олександр Бригінець біля вертолітодрому, який хтось вже прихватизував

Про це повідомила прес-служба «Батьківщини».

«Приємно, що після візиту трьох народних депутатів, яких представники приватної охоронної фірми не пустили 9 березня на територію вертодрому, 11 березня раптом з’ясувалося, що з 1 березня 2013 року вертодром «почав свою операційну діяльність», - зауважив Томенко.

Він нагадав, що будівництво цього гелікоптерного майданчика здійснювалося за кошти платників податків у рамках реалізації Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012. Офіційне відкриття вертодрому відбулося ще 19 вересня 2011 року за участю тодішнього віце-прем’єра Бориса Колеснікова та голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба.

З огляду на це, Томенко вимагає у Генпрокуратури з’ясувати, чому об’єкт, що був побудований за бюджетні кошти з метою його використання під час Євро-2012, офіційно відкритий ще до початку Євро-2012, не використовувався за цільовим призначенням у відповідний період. А також, на що витрачались кошти із фінансування будівництва та утримання даного вертодрому, який був введений в експлуатацію, за повідомленням ДП «Украерорух» більш як за півроку після проведення Євро-2012 - лише 1 березня поточного року?

Звертаючись до Гендиректора державного підприємства «Украерорух», Томенко хоче з’ясувати, хто і яким чином здійснює фінансування утримання даного об’єкту, скільки коштувало у минулому році та коштуватиме у поточному нашій державі (тобто платникам податків) утримувати даний вертодром. Чому цей державний об’єкт охороняє приватна фірма під назвою «Легіон»? А також - які умови організації та скільки коштуватиме туристам використання вертодрому для відвідування Шевченківських місць на Черкащині?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.