Тягнибок вважає, що головним козирем опозиції є народ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.03.2013 18:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20057

Режим Януковича має у своєму розпорядженні міліцію, суди, гроші. Але головний козир опозиції проти їхніх аргументів сили – це українці, які підтримують нас і готові на конкретні революційні дії.

Про це заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок на спільній прес-конфренції опозиції.

За його словами "влада спекулює на уявленні, що революція – це обов’язково кров, картавий Лєнін і бунт п‘яних матросів. Однак для нас революція – це докорінні зміни в системі влади. Тож разом з народом ми домагатимемося імпічменту Януковича та усунення бандитського режиму від влади".

"Наш головний козир проти їхніх аргументів сили – це українці, які підтримують опозицію і готові на конкретні рішучі дії. Тому зараз ми йдемо з Верховної Ради до людей. Ми тримали руку на пульсі суспільних проблем – адже ми є вуличною політичною силою. Тепер головне завдання – зібрати революційний вуличний актив, людей, готових до рішучого захисту своїх прав", – наголосив Тягнибок.

Лідер націоналістів також підкреслив, що ця акція стане демонстрацією того, яким рішучим людським ресурсом володіє опозиція. "І ця сила народу має застерегти владу від антиукраїнських, антинародних дій, які режим міг собі дозволити раніше. Вулиця має тиснути на владу", – підкреслив керівник "Свободи".

Тягнибок застеріг від спекуляцій політичних опонентів, які намагаються звести протестні дії української громади до "кривавої революції". "Для нас революція – це докорінні зміни в системі влади. На виборах до Верховної Ради ми декларували необхідність усунути негативні наслідки правління режиму Януковича та заявляли, що домагатимемось імпічменту Януковича. Отже, акція "Вставай Україно!" є одним із конкретних кроків до реалізації наших програмових засад", – наголосив Тягнибок.

Як повідомлялося раніше, 14 березня 2013 року ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина" розпочинають двомісячну всеукраїнську акцію "Вставай, Україно!", що дасть початок позапарламентській боротьбі за економічні та політичні права українців. Акція "Вставай, Україно!" відбудеться в всіх обласних центрах України і завершиться 18 травня в День Європи у Києві. Тоді під час масштабного маршу буде узагальнено вимоги громад з усієї країни.

Перші зустрічі з громадами розпочнуться 14 березня у Вінниці, 15 березня акція відбудеться в Ужгороді в рамках відзначення річниці створення Карпатської України, а 16 березня велелюдне віче відбудеться у Львові. Після завершення пленарного тижня у парламенті кампанія "Вставай Україно!" продовжиться і в інших містах України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.