Холодна війна-2. Американська розвідка заявляє про космічну загрозу з боку Росії та Китаю

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.03.2013 13:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20068

У щорічній доповіді директора Національної розвідки США Джеймса Клеппера, присвяченій сучасним загрозам, стверджується, що в найближчі десятиліття США зіткнуться з загрозою в космосі з боку низки країн, у тому числі Китаю та Росії.

"Космічні системи і відповідна інфраструктура дозволяють забезпечувати цілий спектр життєво важливих сервісів: позиціонування, навігацію, підрахунок часу, розвідку, спостереження і розпізнавання. Всі вони життєво необхідні для нашої науки, економіки, суспільства і армії. Інші країни усвідомлюють наше лідерство та розробляють власні стратегії , які передбачають обмеження або припинення нашого доступу у космос", - йдеться в доповіді, яку Клеппер представив у вівторок, 12 березня, в сенатському комітеті з розвідки.

Головними суперниками США у цій галузі,за словами глави розвідки, є Росія і Китай: "Загроза космічним проектам США в найближче десятиліття буде зростати. У 2007 році Китай провів випробування системи знищення супутників, в 2009 році один з російських військових керівників у замітці, опублікованій в ЗМІ, заявив, що Москва розробляла системи протидії у космосі".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.