Харківський регіонал Геннадій Кернес “прикрив” іноземного терориста. До того, він, нібито, полював із Кушнарьовим

Автор/джерело -  © Медіапортал



Дата публiкацiї - 25.01.2007 17:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2007

Співробітник Служби безпеки України, якого в суботу увечері затримав секретар міської ради Геннадій Кернес, був на спецзавданні.

Сьогодні про це повідомив начальник обласного управління СБУ Андрій Мухатаєв. Його підлеглого, стверджує Мухатаєв, Геннадій Кернес і його охоронець загрожували зброєю і силоміць утримували до приїзду міліції, забрали мобільний телефон і посвідчення.

Андрій Мухатаєв, керівник обласного управління СБУ: «Співробітник управління Служби безпеки, виконуючи службове завдання, із проведення контррозвідувальних і оперативно-розшукових заходів відносно іноземного громадянина, підозрюваного у зв'язку з можливої його причетності до терористичної діяльності, за завданням Центрального управління СБУ України - підкреслюю: за завданням Центрального управління - був незаконно затриманий проти його волі, тривалий час утримувався Кернесом і охоронцем».

Тим часом, секретар міської ради наполягає на своїй версії: співробітник Служби безпеці стежив за ним, а Кернес «зловив його на гарячому».

Геннадій Кернес, секретар міської ради: «Я думаю, що йому, напевно, відомо, що співробітник СБУ на прізвище Мішин, стежив за депутатом міської ради, громадянином України, секретарем міської ради Кернесом Геннадієм, під час чого був виявлений. Я хочу вам сказати, їх настільки було багато, що треба було зрозуміти, за ким йти».

Конфлікт спецслужби і секретаря міськради сьогодні, окрім іншого, обговорювали в обладміністрації - на нараді з складною назвою “Рада протидії злочинності і корупції”. Учасники зустрічі: обласна адміністрація, міліція, СБУ і судді. Порядок денний, за інформацією губернатора Арсена Авакова, - гучні справи, які відбулися в Харкові останнім часом.

Арсен Аваков, глава обласної адміністрації: «Місто стало головним ньюзмейкером всіх останніх скандальних подій вже впродовж декількох тижнів. Я думаю, що багатьом моїм співгромадянам і жителям Харкова це набридло. Хабар Бакаляра, побоїще на Клочковській, вибух, затримання співробітника СБУ, - що далі? І як довго це триватиме? Я спеціально підкреслю: ніякого політичного підгрунтя тут не немає. Злочинність не має ні національності, ні кольорів, ні партійності».

Аваков повідомив, що написав заяву в обласну прокуратуру: губернатор вважає, що правоохоронці повинні особливо ретельно розібратися в інциденті біля готелю «Національ», де Геннадій Кернес зірвав операцію спецслужб.

Тим часом, прес-служба міської ради
випустила заяву із гучною назвою: «Андрій Мухатаєв діє на користь певної торгової групи, використовуючи своє службове становище».

«Черговий коментар останніх подій начальником СБУ в Харківській області генералом Андрієм Олександровичем Мухатаєвим ще раз підтверджує, що Мухатаев діє на користь певної торгової групи, використовуючи своє службове становище».

Звертаємо увагу, заяву опублікував офіційний сайт Харківської міськради. Цитуємо далі:

«Тим самим посадова особа порушує ст. 6 Закону України «Про Службу безпеки України», яка не допускає використання Служби безпеки України в партійних, групових і особистих інтересах.

Хочемо звернути увагу на те, що давати коментарі і правові оцінки подіям, як це останнім часом робить начальник обласного управління СБУ, не входить в компетенцію СБУ і А.А.Мухатаева зокрема. Таку правову оцінку подіям можуть давати тільки правоохоронні і судові органи.

Вислів генерала Мухатаєва з приводу прес-конференції Харківського міського голови Михайла Добкіна ще раз яскраво показує всю неспроможність, ангажованість і невміння аналізувати події, що відбуваються, і робити відповідні виводи», - мовиться в заяві.

Тим часом, виконком обласного відділення Партії регіонів оцінить діяльність члена Партії регіонів, секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса.

Інформація про це сьогодні з’явилася на офіційному сайті глави обласної ради, «регіонала» Василя Салигіна.

«Голова Харківської обласної організації Партії регіонів Василь Салигін вважає за необхідне розглянути на найближчому засіданні Виконкому Харківського обласного відділення Партії регіонів і дати оцінку діяльності члена Партії регіонів, секретаря Харківської міської ради Г. Кернеса», - написано в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес 23 січня звернувся із заявами до Президента України, Генерального прокурора, Голови Служби безпеки України, прокурора Харківської області, в яких просить дати правову оцінку коментарям і заявам начальника СБУ в Харківській області генерала А.А.Мухатаева відповідно до ст. 35 Закону України «Про Службу безпеки України», яка передбачає для співробітників СБУ дисциплінарну, адміністративну і кримінальну відповідальність за протиправні дії.

Від “Аратти”: Як бачимо, виявляється, у Харкові влада переймається далеко не тими проблемами, які обіцяла вирішити виборцям під час виборів.

Не випадково, як на нас, що у епіцентрі скандалу опинився пан Кернес, який, за даними багатьох джерел, відомий у кримінальних колах під призвиськом “Гепа”. Як і не дивує нас його міцний альянс із об'єднаним соціал-демократом Добкіним.

Враховучи підозри, що Кернес був тим таємничо зниклим свідком трагедії на “полюванні” і знаходився в одній машині із вбитим нардепом Кушнарьовим, є підстави довіряти інформації СБУ, що він умисно чи ні, втрутився і зірвав спецоперацію із документування й спостереження за міжнародним терористом. Простіше кажучи - кілером. Ми не відкидаємо навіть те, що ця особа причетна до загибелі народного депутата.

В усякому разі ми переконані, що в даному випадку - це не простий збіг обставин і будемо уважно стежити за розвитком цього скандалу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.