Власенко оскаржує вердикт ВАСУ у Верховному Суді

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 13.03.2013 15:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20071

Захисник екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко оскаржив рішення Вищого адміністративного суду про позбавлення його депутатських повноважень у Верховному Суді України.

Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«Можливість перегляду рішення ВАСУ виникла у зв’язку з тим, що воно прямо протирічить попередньому рішенню того ж суду щодо сумісництва народного депутата Каськіва. Тоді суд вирішив, що Каськіва не можна позбавляти мандата, оскільки він не був присутній на засіданні регламентного комітету з його питання. До речі, в ухваленні того рішення брали участь двоє з п’яти суддів, які за аналогічних обставин зараз позбавили депутатства мене», – пояснив Власенко.

Таким чином, Верховний Суд може переглянути рішення ВАСУ за виключними обставинами відповідно до пункту 1 частини 1 статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України, йдеться в повідомленні.

«При цьому українські кодекси виписані таким чином, що рішення про передачу справи до Верховного Суду має ухвалити сам Вищий адміністративний суд. Відповідно, я свідомий того, що надії на справедливий перегляд справи немає. Але я все-таки вирішив пройти всі юридичні процедури всередині країни», – цитує Власенка «Батьківщина».

6 березня Вищий адміністративний суд України достроково припинив повноваження народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка. Суд ухвалив таке рішення за позовом голови Верховної Ради Володимира Рибака. Свій позов спікер аргументував тим, що Власенко суміщає депутатські повноваження й адвокатську діяльність.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.