Міністр запевняє, що Канівський вертолітодром - державна власність

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.03.2013 15:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20072

Міністр інфраструктури Володимир Козак запевняє, що вертолітний майданчик під Каневом відкритий для загального доступу.

Про це Козак розповів 13 березня на брифінгу.

«Цей вертолітний майданчик пройшов сертифікацію і повністю працює та доступний для всіх охочих, хто може і захоче ним скористатися», - сказав Козак.

Він зазначив, що цей майданчик перебуває на балансі компанії «Украерорух».

Він спростував інформацію про передачу вертольотного майданчика в оренду.

Як повідомлялося, 10 березня групу народних депутатів від опозиції не пустили на територію вертолітного майданчика, який огородили колючим дротом. Охорона об’єкта мотивувала своє рішення тим, що вертодром є приватною власністю.

вертолітний майданчик, розрахований на 10 гвинтокрилів, був збудований майже за 100 мільйонів гривень бюджетних коштів, а у березні минулого року було прийнято рішення про виділення ще 27 мільйонів гривень з бюджету на впорядкування його території та укріплення берегової лінії.

У липні 2012 року Міністерство інфраструктури пояснило затримку з введенням в експлуатацію вертолітного майданчика в селі Пекарі (Канівський район, Черкаська область) біля Шевченківського національного заповідника відсутністю заявки на її реєстрацію в Державному реєстрі цивільних аеродромів (вертодромів) України.

Нагадаємо, урочисте відкриття вертолітного майданчика у Каневі з пасажирським терміналом пропускною спроможністю п’ятдесят пасажирів на годину відбулось 19 вересня 2011 року. Прес-служба Кабміну заявляла, що вертолітний майданчик будується для економії часу гостей Євро-2012, які захочуть відвідати могилу Кобзаря.

А тодішній заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман повідомила, що вертолітний майданчик на Тарасовій горі потрібний для паломництва сюди багатих людей і туристів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.