Кідалов-Підрахуй обізвав журналістів і політологів свинями

Автор/джерело -  © “Українська правда”



Дата публiкацiї - 25.01.2007 19:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2009

Політологи й журналісти, які розмірковують про тонкощі конституційних і законодавчих процедур затвердження, оприлюднення і набуття сили закону про Кабмін, розуміються в цьому не більше, ніж “свиня в апельсинах”.

Таку думку озвучив глава комітету Верховної Ради з питань правосуддя Сергій Ківалов, повідомляє Ліга.

"Якісь напівписьменні юристи, які, не моргнувши, брешуть про неіснуючі норми законів і Конституції і безсоромно підсовують свої "висновки" вищим посадовим особам країни, цим підставляють своїх керівників і ганьблять усю юридичну професію", - заявив Ківалов.

"Чого варті лише їхні "перли" про те, що, переборовши вето президента двома третинами голосів, парламент зобов'язаний знову переглядати остаточно затверджений ним закон за пропозицією президента, а той має право повторно накладати вже переборене парламентом вето", - підкреслив Ківалов.

Він провів аналогію, що це те ж саме, що "вимагати від молодят повторно укладати шлюб, щоб переконатися в їхніх добрих намірах".

Ківалов нагадав, що в статті 94 Конституції відзначається, що президент протягом 15 днів після одержання закону підписує його, приймаючи до виконання, і офіційно публікує його або повертає закон зі своїми пропозиціями у Верховну Раду для повторного розгляду.

Він підкреслив, що за Конституцією, якщо під час повторного розгляду закон знову прийнятий Верховною Радою не менше, ніж двома третинами голосів, президент зобов'язаний його підписати й оприлюднити протягом десяти днів.

"У випадку, якщо президент не підписав такий закон, він невідкладно офіційно оприлюднюється головою Верховної Ради і публікується за його підписом", - додав політик.

Таким чином, на думку Ківалова, закон має бути з дня на день опублікований в офіційних виданнях.

"Що ж стосується нісенітниці, що плетуть різного роду горе-юристи і "експерти" - то її категорично не можна слухати. Необхідно керуватися Конституцією, а якщо слухати, то тих, хто, принаймні, вміє читати без помилок і не страждає патологічною брехливістю", - підкреслив він.

"Інакше усе закінчиться правовим хаосом, у якому, безумовно, привільно будуть почуватися різного роду пройдисвіти, але, повірте, вкрай некомфортно буде нам з вами", - підсумував Ківалов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.