Близько десяти тисяч вінничан взяли участь у акції протесту опозиції

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.03.2013 19:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20094

У Вінниці відбувся марш загальнонаціональної акції протесту «Вставай, Україно!». На центральній вулиці міста зібралися не менше десяти тисяч учасників.

Про це повідомила прес-служба «Батьківщини».

Марш очолили лідери опозиції – голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк та фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Перед початком маршу Яценюк наголосив журналістам, що опозиція приїхала до людей, «щоб вони повірили в те, що зміни можуть настати»: «Погляньте, скільки прийшло людей. Ці люди прийшли не перед виборами. Вони прийшли вже після виборів, коли мало хто з політиків приїжджає і каже: «Не бійтесь. Вставайте, захищайте свої права».

«Ми як інструмент захисту цих прав будемо робити все, щоб кожен українець мав роботу й заробітну плату, щоб не боявся суду і міліції, а навпаки - щоб суд і міліція працювали на нього. Щоб кожен, хто зараз на цьому майдані, знав, що в України буде європейське майбутнє, і голоси, віддані за опозицію, віддані не просто так», - наголосив Яценюк.

Він повідомив, що по дорозі до Вінниці міліція на кожному посту зупиняє автобуси, «тому що дана вказівка не допустити до мітингу українців, які пересуваються автобусним транспортом». За його словами, правоохоронці просто блокують рух пасажирського транспорту і не дають людям можливості доїхати до місця проведення акції. «І зрозуміло чому. Наша ключова вимога – це відставка президента Януковича. І люди, які приходять сюди, не бояться сказати «ні» цьому президенту і «так» - новій європейській Україні. Із цим ми приїхали до Вінниці, і з цим будемо їхати по всій країні».

«Ні в кого немає страху перед цим президентом. У всіх є прагнення змінити в цій країні наше життя на краще. І тому ми тут. Ми з тисячами українців, і ми покажемо, хто в країні має владу, - в країні має владу тільки народ України», - підкреслив Яценюк.

По завершенні маршу відбудеться мітинг біля Вінницької обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, 12 березня опозиція оголосила про початок загальнонаціональної акції протесту «Вставай, Україно!». Впродовж двох місяців марші й мітинги в рамках акції пройдуть у всіх обласних центрах, а завершиться вона всеукраїнським маршем у Києві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.