У Херсоні побили журналістів на очах у міліції

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 15.03.2013 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20100

Невідомі особи перешкоджали професійній діяльності журналістів інформаційного агентства “Таврія ньюс” Валерію Миронюку та Олександру Тарасову.

Про це у п’ятницю повідомляє прес-служба Незалежної медіа-профспілки.

13 березня під час зйомки у Херсоні виселення із квартири багатодітної родини Сорокіних на журналістів було здійснено фізичний напад.

"Молоді хлопці спортивної статури, які приїхали разом із власником спірної квартири Сергієм Сотниковим, шляхом штовхання, затуляння та хапання за камеру і руки намагалися перешкодити оператору Валерію Миронюку знімати", - йдеться в повідомленні.

"Фізичного нападу зазнав і член медіа-профспілки, журналіст і юрист Тарасов, якого один із бійців за допомогою захвата за шию повалив на сходи та почав бити", - уточнили в прес-службі.

Присутні на місці співробітники патрульно-постової служби міліції та співробітники Комсомольського відділу міліції УМВС у Херсонській області, не вчиняли жодних дій, щоб зупинити злочин.

"Всі вимоги припинити беззаконня, міліціонери супроводжували коментарем: "Ви з чимось не згодні? Пишіть заяву, будемо розбиратись…" - це є порушенням ст.ст.1-5 ЗУ "Про міліцію", які визначають, що завданням міліції є не лише розкриття злочинів, а й їх попередження та припинення, захист прав та інтересів громадян", - повідомили журналісти.

За заявою Миронюка та Тарасова, Комсомольський відділ міліції УМВС у Херсонській області порушив кримінальну справу.

Ведення слідства доручено слідчому Дарії Зубко.

Комітет НМПУ просить вважати цю заяву публічним повідомленням про злочини, та вимагає від Міністерства внутрішніх справ та Генпрокуратури проведення об’єктивного та неупередженого слідства, внаслідок якого всі особи винні у нападі на журналістів, та які перешкоджали професійній журналістській діяльності були притягнуті до відповідальності за ст.171 КК.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.