Кого захищає влада: олігархів, не здатних організувати якісне збирання іномарок?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.03.2013 16:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20105

Внаслідок спеціального розслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту урядова комісія вирішила, що захист національних інтересів України вимагає спеціальних заходів, які збережуть вітчизняний автопром.

Як з’ясувалося, у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, застосування спецзаходів є вимушеним інструментом. Чиновники запевняють, що вони позитивно вплинуть на українську промисловість, дозволивши їй пристосуватися до конкуренції з іномарками.

Так, у відомстві переконані, що спецмита посприяють відновленню обсягів виробництва і продажів автотранспортних засобів місцевого виробництва, збережуть і додадуть робочих місць з урахуванням суміжних галузей індустрії.

У свою чергу, як розповів Віталій Мурашкін, керівник аналітичного відділу ІТТ-Менеджмент, українські виробники у 2012 році зменшили випуск легкових автомобілів на 28,6% порівняно з минулим роком, а за два місяці нинішнього року їх виробництво впало майже на 60%.

Аналітик зазначає, що дуже сумнівно, що підвищенням мит владі вдасться відродити український автопром. Так, у першу чергу зростання цін вдарить по небагатим громадянам, оскільки заможні люди автомобілі із двигуном об’ємом 1000-2200 куб. см. не купують, говорить Мурашкін.

Враховуючи ПДВ, ціни на імпортні автомобілі підвищаться на 8-15%, прогнозує він, додаючи, що з урахуванням поточного рівня імпорту автомобілів, від введення мит держбюджет недорахується $ 1-1,2 млрд, не кажучи вже про погіршення відносин із СОТ, ЄС та Росією.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про запровадження спецзаходів щодо імпорту легкових автомобілів в Україну і визначення додатково до існуючого мита зборів у розмірі 6,46% - 12,95%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.