Попри негоду тисячі громадян прийшли підтримати опозицію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.03.2013 18:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20107

Незважаючи на надзвичайно складні погодні умови, тисячі жителів Закарпаття вже долучилися до маршу в рамках загальнонаціональної акції протесту «Вставай, Україно!» в Ужгороді в п’ятницю, 15 березня.

Акція почалася з незначним запізненням через негоду та дуже складну ситуацію на дорогах. Через погодні умови частині учасників не вдалося дістатися до місця проведення акції, повідомила прес-служба «Батьківщини».

Марш очолили голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк та фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Перед початком маршу Яценюк у коментарі журналістам підкреслив, що дорога до Ужгорода була дуже складною: «Було важко добиратися, тому що дороги немає - снігу ціла купа. Аварії страшні. Але те, що ми добрались – не так важливо. Набагато важливіше, що добралися люди».

Він наголосив, що незважаючи на сніг та мороз, декілька тисяч людей «прийшли сказати своє «ні» Януковичу». «Люди прийшли сказати своє бачення того, яка має бути країна. За відставку цього президента. За нову українську державу, незалежну державу».

«Акція «Вставай, Україно!» дійсно почала розвиватись. Люди перестали боятися, почали приходити й казати, що вони керують в цій державі. Ми в цьому випадку тільки виконуємо волю тих людей, які за нас голосували. А за нас проголосували мільйони українців - більше 50 відсотків», - підкреслив він.

Лідер ВО «Свобода» Тягнибок зазначив, що невипадково стільки тисяч людей вийшло в негоду на вулицю. Адже десятитисячний марш, що відбувся напередодні у Вінниці, дав всім активним українцям поштовх гуртуватися та виходити на вулицю для боротьби за свої права.

"Нині ми зібралися на Закарпатті невипадково, адже 74 роки тому тут проголошено Карпатську Україну. Хоч вона проіснувала й не так довго, але це було волевиявлення людей, які бажали мати свою державу. Акція, яка відбулася вчора у Вінниці, мала резонансний характер, і ми сподіваємося, що марш в Ужгороді додасть людям натхнення та сили до боротьби", – зазначив Тягнибок, спілкуючись із журналістами перед початком маршу.

За різними оцінками в акції брали участь від трьох до п’яти тисяч громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.