Янукович не прийде в парламент із щорічним посланням?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 18.03.2013 11:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20111

Президент Віктор Янукович не обов’язково повинен особисто представляти Верховній Раді своє щорічне послання.

Про це в ефірі каналу «Україна» заявив спікер парламенту Володимир Рибак.

«Президент повинен до 31 березня направити послання до Верховної Ради про зовнішню і внутрішню політику. У мене була цього тижня розмова з Віктором Федоровичем. Матеріали підготовлені, він дуже серйозно працює над цим документом. Але це не означає, що він повинен бути в парламенті», – сказав він.

На питання, чи може представник президента зачитати звернення, голова парламенту відповів: «Не треба зачитувати – воно велике. Воно буде роздане всім депутатам і депутати будуть працювати в рамках своїх компетенцій, використовувати матеріал, який там є».

Як повідомлялося, лідер УДАРу Віталій Кличко звернувся до Віктора Януковича з письмовою вимогою прийти на пленарне засідання Верховної Ради і відповісти на питання, які сьогодні цікавлять суспільство.

Раніше Рибак заявляв, що Янукович може виступити в парламенті якщо депутати «відірвуться від мітингування» і перестануть свистіти.

Заступник голови Верховної Ради Ігор Калєтнік водночас наголосив, що президент не зобов’язаний бути присутнім у парламенті на вимоги опозиції.

У свою чергу, представник Януковича у парламенті, регіонал Юрій Мірошниченко 6 березня заявив, що виступ президента залежатиме від ситуації в парламенті, так як останнім часом часте блокування ускладнює нормальну роботу Ради.

Але вже наступного дня він сказав, що Янукович не прийде в Раду, оскільки не спілкується з людьми, які його ігнорують.

Минулого року Янукович також не виступав у Раді з щорічним посланням нібито через великий обсяг доповіді, яку складно читати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.