Вибори у Києві можуть перенести на липень

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 18.03.2013 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20114

Влада хоче провести вибори мера Києва та депутатів Київради не 2 червня, а вже в липні.

Про це сьогодні під час погоджувальної ради заявив глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«За планами Партії регіонів вибори мають відбутися не 2 червня, а в липні місяці, у той час, коли влада вважає, що вона отримає велику підтримку», - заявив він.

«Влада вважає, що ми завтра заблокуємо трибуну Верховної Ради, оскільки завтрашній день є останнім днем, коли можна призначити вибори до Київради на 2 червня. Влада також хоче нас затягнути в процес зміни законодавства», - додав політик.

При цьому Яценюк зазначив, що 27 травня закінчується термін повноважень Київської міськради, і оголошення виборів 2 червня є «конституційним терміном».

Як повідомлялося раніше, після відставки Леоніда Черновецького з посади київського мера, Верховна Рада повинна призначити дострокові вибори місцевої влади в Києві. Очікується, що вибори відбудуться на початку літа 2013 року.

7 березня комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендував парламенту призначити вибори мера Києва і депутатів Київської міської ради на 2 червня 2013 року.

Водночас голова Верховної Ради Володимир Рибак вважає питання призначення київських виборів другорядним і не включив законопроект про дату проведення виборів мера Києва до переліку першочергових.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.