Мирний протест під ГПУ закінчилася кримінальною справою проти активістів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 18.03.2013 15:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20119

Під Генпрокуратурою у Києві на мирній акції на захист правозахисника Дмитра Гройсмана, якого звинувачують у розповсюдженні порнографії, затримали чотирьох людей.

Як повідомила учасниця акції, затримали громадського активіста Ігоря Луценка, одну зі співорганізаторів акції Євгенію Закревську та Михайла Каменєва з "Коаліції за мирний протест", а також стало відомо про затримання Михайла Лебедя.

Їх затримали в той момент, коли вони намагалися поінформувати учасників мітингу про те, що під Генеральною прокуратурою заборонено проводити акції.

Коли Закревська вигукувала це, її запхали до автозаку і повезли до Печерського райуправління МВС у Києві.

Активісти зперебувають під головним управлінням Печерського і намагаються з’ясувати долю затриманих.

Вони також подають звернення стосовно того, що справа проти Гройсмана – це фабрикація і "суцільний цирк".

На самій акції активісти були у костюмах і перуках клоунів та тримали плакати "Припиніть цей цирк".

Акція по суті не розпочалася, її зірвали представники МВС. Близько 10 представників "Беркуту" за словами активістки, застосували грубу силу до мітингувальників.

Чотирьох активістів, яких затримали під час мирної акції під будівлею Генеральної прокуратури, що проходила на захист правозахисника Дмитра Гройсмана, якого звинувачують у розповсюдженні порнографії, відпустили, повідомила журналістка Катерина Аврамчук в своєму Твіттері.

«Всіх активістів відпустили. Проти Михайла Каменєва та Михайла Лебедя відкрите кримінальне провадження за ст.382 ч.2 - невиконання рішення суду», - написала вона.

В той же час у столичному МВС повідомили, що активістів затримували за відмову виконати рішення суду, який заборонив проведення акції під ГПУ.

У міліції розповіли, що до протестувальників вийшов працівник виконавчої служби та повідомив, що, згідно постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 28.02.2013, право на мирні зібрання з 01.03.2013 по 30.04.2013 на вулиці Різницькій та вулиці Гусовського у місті Києві, а також на прилеглій території обмежено, однак активісти не припинили проведення акції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.