Регіонали і комуністи погодилися на вибори у столиці, але за старим законом

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 18.03.2013 15:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20120

Партія регіонів згодна розглянути питання проведення виборів у Києві 2 червня, але лише за умови, що не буде вносити ніяких змін до законодавства.

Про це сьогодні, 18 березня, на брифінгу заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Що стосується виборів у Києві, то я ще раз розмовляв з Віталієм Кличком. Я запитав, чи зрозуміли вони, що вони пропонують. Вони наполягають на проведенні виборів (у Києві - НБН) 2 червня, але за умови прийняття нового закону", - сказав Єфремов.

При цьому він уточнив, що таким чином у парламентаріїв не залишається часу для проведення виборів. "Нам потрібен мінімум двомісячний термін для підготовки проведення виборів на підставі нового закону", - заявив регіонал.

Разом з тим Єфремов не заперечує можливість проведення мера Києва 2 червня, але за старою процедурою, а не в два тури, як вимагає опозиція. "Якщо за старою процедурою, то ми розглянемо пропозицію щодо проведення виборів 2 червня. Але, якщо на новій основі, закону, то незрозуміло як це можливо в умовах необхідності прийняття якісного закону", - сказав він.

У свою чергу представники КПУ також висловили згоду проголосувати за проведення виборів у Києві 2 червня. Про це під час погоджувальної ради заявив голова фракції КПУ Петро Симоненко. "Ми готові проголосувати за проведення виборів 2 червня. Наші колеги пропонують, щоб не було чергових фальсифікацій і порушення закону під час виборів", - заявив він.

Раніше голова фракції "УДАР" Віталій Кличко заявив, що фракція наполягає на ухваленні рішення про проведення виборів мера Києва 2 червня. При цьому він заявив, що не пізніше 2 квітня повинен бути прийнятий закон про надання Київському міському голові прав і повноважень голови міської адміністрації.

Як повідомлялося раніше, Леонід Черновецький 1 червня 2012 року написав заяву про відставку з посади мера столиці. 12 липня Київська міська рада 110 голосами прийняла до відома факт дострокового припинення повноважень мера міста Черновецького на підставі його особистої заяви.

Згідно з рішенням Київради, секретар Київради Галина Герега тимчасово здійснює повноваження київського міського голови з моменту дострокового припинення повноважень Черновецького на цій посаді.

19 липня 2012 року Герега звернулася до Ради з клопотанням про проведення позачергових виборів мера столиці. 3 січня 2013 року спікер Рибак висловився за проведення одночасно виборів мера Києва і депутатів Київради. Пізніше він заявив, що парламент розгляне питання про проведення виборів у Києві на другій сесії.

21 лютого народні депутати від "Батьківщини" і "Свободи", обрані за одномандатними округами Києва, підписали спільну заяву із закликом до лідера "УДАРу" Віталія Кличка визначитися до 1 березня з рішенням про балотування в мери столиці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.