«Батьківщина» заявила, що ЦВК розділила відповідальність за позбавлення Власенка мандату

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.03.2013 22:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20124

Провладна частина ЦВК 18 березня 2013 року визнала обраним та зареєструвала іншого народного депутата замість Сергія Власенка. Таким чином Центрвиборчком остаточно оформив та розділив відповідальність за раніше ухвалене незаконне і антиконституційне рішення ВАСУ, яким Власенка було позбавлено депутатських повноважень.

Про це йдеться у заяві «Батьківщини».

«При цьому, як відомо, суд проігнорував документи, зокрема, листи Генеральної прокуратури, Київської колегії адвокатів, які підтверджували, що Сергій Власенко не займався адвокатською діяльністю, а виступав в судових процесах над Юлією Тимошенко як захисник на громадських засадах, який діє на підставі доручення партії «Батьківщина». - говориться у заяві.

У заяві партії рішення про позбавлення Власенка депутатських повноважень вважають політично вмотивованим прикладом вибіркового правосуддя. «Таке політично вмотивоване рішення ВАСУ стало черговим відвертим прикладом застосування вибіркового правосуддя в Україні по відношенню до політичних опонентів режиму Януковича та значно віддалило перспективу підписання Угоди про Асоціацію України з Євросоюзом. Ускладнення стосунків із ЄС після винесення такого відверто незаконного рішення була змушена визнати в тому числі і українська влада». - наголошується у заяві.

У заяві зазначається, що в Об’єднаній опозиції «Батьківщина» чудово розуміють, що знайти справедливість в Центральній виборчій комісії в нинішньому її складі та у вітчизняних судах, які повністю підконтрольні замовникам політичної розправи над опозиційними діячами, – неможливо.

«Саме тому на рішення ВАСУ по справі Власенка було складено та подано скаргу до Європейського суду з прав людини і в «Батьківщині» очікують на її оперативний та об’єктивний розгляд. Переконані, що рішення в цій справі та по іншим скаргам, поданим до ЄСПЛ Юлією Тимошенко і Юрієм Луценком, нарешті, зупинять той правовий «беспредєл», який відбувається в Україні». - говориться у заяві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.