Азаров знову заговорив про тристоронній консорціум з управління українською ГТС

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 19.03.2013 14:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20132

Створення тристороннього консорціуму з управління українською газотранспортною системою (ГТС) залежить від європейських партнерів.

Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров на прес-конференції в Києві у вівторок, 19 березня.

"Створення тристороннього консорціуму залежить від третьої сторони (Євросоюзу - ред.). Ми готові, Росія готова... Де ця третя сторона?... Де ж підтримка ЄС цього формату співпраці з управління газотранспортним консорціумом?", - незадоволено Азаров відповів на відповідне питання журналіста.

Він також нагадав, що вже кілька років, а останні три роки - більш активно - йдуть переговори про створення тристороннього консорціуму, і необхідно вже "поставити крапку" у вирішенні цього питання.

"Ми вже три роки говоримо про це, скажіть, скільки нам ще чекати? Ось ви (Азаров має на увазі Єврокомісію, ЄС - ред.) говорите: "Акуратніше там із Росією!", але - давайте ж і свої пропозиції. Якщо ви (ЄС - ред.) дасте нам пропозиції, ми будемо готові їх обговорювати з російською стороною", - заявив Азаров.

Як повідомлялося раніше, Президент України Віктор Януковчи заявив, що Україна хоче залишити ГТС у державній власності, але готова здати її в оренду. Рішення може бути прийнято "прозоро" вже у першій половині 2013 року.

За словами Президента, Росія вже готова вкладати гроші в українську газову трубу. Що стосується Європи, Україна була б "зацікавлена" і в її участі модернізації ГТС, якщо у ЄС "буде бажання".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.