Прем’єр Азаров не бачить підстав судитися з “Газпромом”

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 19.03.2013 17:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20137

Прем’єр Микола Азаров заявляє, що газові контракти між Україною й Росією, підписані в 2009 році, не містять юридичних зачіпок, які дозволили б Києву розірвати їх у судовому порядку.

Про це він заявив у ході зустрічі із заступником держсекретаря США Венді Шерман у вівторок у Києві.

"Мене часто запитують, а чому його (контракт) через суд не розірвати? Ми це давним-давно зробили, якби в контракті була б хоч найменша юридична зачіпка для розірвання цього контракту. Але її немає", - сказав він.
"Договір абсолютно безправний для України", - додав Азаров.

"Важко собі уявити, що глава уряду дозволила собі такий контракт підписати. Проте, він підписаний", - додав він.

" У мене, повірте, іноді буває бажання просто розірвати його, як клаптик паперу, і вийти з нього. Але я прекрасно розумію, якими можуть бути після цього наслідки, у тому числі й для Європи", - сказав Азаров.
У той же час прем’єр додав: "Ми прийшли до моменту, коли ми з Росією, напевно, домовимося".

Директор юридичної компанії Lions Litigate, к.ю.н. Станіслав Батрин звернувся з позовом до Кабміну та Фонду держмайна щодо визнання недійсними контрактів на поставку газу від 19 січня 2009 року між ВАТ "Газпром" та НАК "Нафтогаз України".

Позов був поданий у середу, 6 березня.

Основна позовна вимога полягає в тому, щоб зобов’язати Кабмін скликати позачергові загальні збори акціонерів НАК "Нафтогаз України" та включити в порядок денний позачергових загальних зборів питання про розірвання (або визнання недійсними) контрактів від 19 січня 2009 року на поставку газу та про обсяги і умови транзиту природного газу через територію України на період з 2009 року по 2019 рік.
За його словами, переговори між президентами двох країн щодо ціни на газ є прямим свідченням втручання органів державної влади в діяльність самостійних суб’єктів господарювання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.