У депутата Держдуми відбирають мандат за критику Путіна

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 20.03.2013 20:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20152

Комісія Державної думи Росії з етики запропонувала депутатові Дмітрію Гудкову добровільно скласти мандат і публічно вибачитися за виступ у США, в якому він критикував стан справ у Росії.

Причиною стало звернення ряду депутатів, які звинуватили Гудкова в тому, що у виступі на початку місяця на конференції правозахисної організації Freedom House в США він виступив з доповіддю, яка мала "різко антиросійський характер, спрямований на дискредитацію країни".

Так сприйняли критику депутатом репресивних, за його словами, кроків Президента Росії Владіміра Путіна і його "пособників", і його заклик до Вашингтона допомогти викрити корумпованих російських чиновників, надавши дані про їх рахунки в західних банках.

Крім того, Гудкова критикували за те, що він виступив на англійській мові. Автори звернення вважають, що депутат Державної думи Росії як офіційний представник держави, а не як приватна особа, повинна робити офіційні виступи тільки на державній російській мові.

Лівоцентристська партія "Справедливая Россия", до якої належав Дмітрій Гудков, нещодавно виключила його зі своїх лав за "діяльність, яка завдала шкоди інтересам та іміджу партії". Тоді ж і з тим же формулюванням виключили і його батька Геннадія Гудкова, теж відомого критика Кремля.

Дума торік позбавила Геннадія Гудкова мандата, звинувативши його без судового розгляду в незаконному поєднанні депутатства і комерційної діяльності, що він заперечував.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.