Єфремов дав зрозуміти, що регіонали готують вибори в Києві за межами законодавства

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.03.2013 15:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20163

Питання щодо виборів у Києві вийшло з правової площини.

Про це сказав сьогодні на брифінгу, відповідаючи на питання журналістів, лідер фракції ПР Олександр Єфремов.

За його словами, Партія регіонів готова взяти на себе політичну відповідальність за відстрочку виборів у Києві.

"Фракція Партії регіонів готова взяти на себе політичну відповідальність, негатив з цього питання. Але хтось у державі повинен бути відповідальним перед державою, щоб внормувати всі проблеми, які є в законах", - сказав Єфремов.

У цьому контексті він зазначив, що жодне перенесення дати виборів не вирішить проблему, оскільки питання щодо виборів у Києві вийшло з правової площини.

"Якщо навіть замість другого числа, ми поставимо дев’яте - це не має значення, доки немає рішення відповідної інстанції (КС - ред.). Без рішення КС навряд чи можливо вирішити це питання", - сказав Єфремов.

Він ще раз підтвердив, що фракція Партії регіонів згідна розглядати постанову про призначення виборів київського міського голови у другому читанні лише після рішення Конституційного Суду.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада прийняла у першому читанні проект постанови про призначення чергових виборів Київської міськради та мера Києва. «За» проголосували 293 народних депутатів.

На голосуванні проекту постанови про призначення виборів у Києві лише у першому читанні наполягала фракції ПР. Регіонали мотивували це тим, що подали звернення до КС щодо відповідності Конституції проведення виборів мера і Кивради в один і той самий час.

Нагадаємо, сьогодні зранку Рада не змогла ухвалити вцілому проект постанови про призначення виборів у Києві.

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендував парламенту призначити вибори мера Києва на 2 червня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.