Опозиція зібрала підписи і зареєструвала проект резолюції про недовіру Азарову

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 22.03.2013 12:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20172

Опозиція зареєструвала у парламенті резолюцію про висловлення недовіри Кабінету міністрів на чолі з Миколою Азаровим.

Про це на засіданні Верховної Ради 22 березня під час "години питань до уряду" повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"У нас немає питань до цього уряду. Бо треба питати тільки тих, які знають, що відповідати. А ці не знають, не вміють і не хочуть", - заявив він.

"Ви не турбуйтеся, якщо ми вас відправимо у відставку, ми призначимо вам мінімальну зарплату 1147 гривень і мінімальну пенсію - 894, і ні в чому собі не відмовляйте", - сказав Яценюк, звертаючись до Азарова.

Він додав, що уряду Азарова доведеться знову з’явитися у сесійній залі Верховної Ради у повному складі під час розгляду цієї резолюції.

Як повідомлялося раніше, напередодні опозиція оголосила, що зібрала підписи 174 депутатів для розгляду питання про відповідальність Кабміну і ухвалення резолюції про недовіру уряду.

Питання про відповідальність Кабміну розглядається на засіданні парламенту не пізніше ніж через 10 днів після внесення його до порядку денного. У разі ухвалення резолюції прем’єр-міністр зобов’язаний подати заяву про відставку уряду.

Втім, поки для відставки Азарова в опозиції недостатньо голосів. У фракціях "Батьківщина", "Свобода" і УДАР всього 177 депутатів, тоді як для ухвалення резолюції необхідно 226 голосів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.