«Батьківщина» покладає відповідальність за напад на партійний офіс у Харкові на ГПУ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.03.2013 15:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20176

Об’єднана опозиція «Батьківщина» вимагає від Генеральної прокуратури негайно розпочати розслідування нападу на офіс Харківської обласної організації партії.

Про це повідомила прес-служба «Батьківщини»

«Пане Генеральний прокурор, ми всі пам’ятаємо про те, що вступаючи на свою посаду, ви присягнули на вірність не народові України, а персонально Віктору Януковичу. Ми свідомі того, що в Україні на найвищому рівні запалили зелене світло на знищення і залякування опозиції. Водночас хочемо нагадати, що відповідальність за дотриманням законності в державі лежить саме на вашому відомстві і, у тому числі, є вашою персональною відповідальністю», - зазначається у заяві Об’єднаної опозиції.

У документі, зокрема, наголошується, що влада через замовні кримінальні справи та заздалегідь заготовлені в Адміністрації Президента судові рішення репресує лідерів опозиції і її рядових членів.

«А тепер влада вже не гребує послугами бритоголових молодиків для штурму партійних офісів опозиції», - зазначають у «Батьківщині».

«Це брутальне безчинство є ознакою поліцейсько-кримінальної держави. І саме для вас, пане Генеральний прокурор, мало б стати справою честі сьогодні ж зібрати прес-конференцію і пояснити журналістам та громадськості, хто і чому дав команду бандитам атакувати приміщення Харківської партійної організації та пообіцяти, що замовники та виконавці цієї провокації будуть покарані, а ситуація більше ніколи не повториться», - говориться у заяві.

В опозиції наголошують, що напад не випадково відбувся саме тоді, коли в офісі відбувалася нарада із захисниками Юлії Тимошенко.

«Це брутальна форма тиску персонально на Юлію Тимошенко. Це намагання продемонструвати, що влада готова піди набагато далі, аніж просто позбавити захисника Сергія Власенка депутатського мандата, набагато далі, аніж влаштовувати проти опозиціонерів системні тортури за в’язничними мурами. Розуміючи, що фальсифіковані справи розвалюються, з допомогою кримінальних елементів влада прагне деморалізувати захисників Юлії Тимошенко», - зазначається у заяві.

У «Батьківщині» також зазначають, що владі не вдасться досягнути поставленої мети.

«Вам не вдалося зламати Юлію Тимошенко і Юрія Луценка тюрмами. Через це президенту Януковичу погано спиться у вкраденому «Межигір’ї». І вам за жодних обставин не вдасться зламати опозицію», - підкреслюється у заяві.

Об’єднана опозиція закликала Генерального прокурора Віктора Пшонку або негайно відреагувати на сьогоднішній бандитський напад, «або прийняти мужнє рішення і виступити із заявою, що Генеральної прокуратури в Україні не існує, натомість є орган, який за дорученням Адміністрації Президента виконує функцію бандитської «криші».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.