В уряді вважають, що у столиці з продуктами харчування все нормально

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 25.03.2013 19:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20198

Ситуація із забезпеченням мешканців Києва продуктами харчування абсолютно стабілізована і на контролі, проблеми відсутні.

Як повідомила прес-служба Кабміну, про це заявив начальник управління торгівлі та побуту Станіслав Голубов.

За його даними, станом на 15:00 київські магазини повністю отримали замовлення на хліб, яке збільшено з 348,2 тонн до 501 тонни на добу.

За даними Голубова, подвоїли випічку хліба приватні пекарні і великі торговельні заклади. Також відновилося нормальне постачання магазинів й іншими продуктами, зокрема, молочними.

«Скажу більше - великі супермаркети мають на своїх складах 6-8-денний запас продуктів, тому серйозних проблем, якщо не враховувати хлібобулочні вироби, і не виникало. Ніяких причин для ажіотажу немає», - сказав Голубов.

Як повідомлялося раніше, за даними експертів проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти», в супермаркетах Києва станом на середину дня 25 березня спостерігається серйозний дефіцит овочів і фруктів.

За даними КМДА, постачання хліба в торгові мережі Києва здійснюється в штатному режимі, майже вдвічі збільшено замовлення на доставку хлібопродуктів.

Нагадаємо, через аномальні снігопади, які обрушилися на Київ, у магазинах і супермаркетах столиці зник хліб, і скоротилися поставки молочних продуктів.

Також нагадаємо, що за минулі дві доби у Києві в результаті сильного снігопаду випало більше 40 млн тонн снігу. У місті паралізована робота громадського транспорту, за рідкісним винятком ходять деякі автобуси, в штатному режимі працює метро.

У столиці введено режим надзвичайної ситуації, утруднена доставка в магазини продуктів першої необхідності. У понеділок в Києві і області оголошено вихідний день.

За даними Укргідрометцентру, морози в Україні протримаються до 28 березня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.