Україна і ЄС проведуть круглий стіл щодо газотранспортного консорціуму

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 26.03.2013 11:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20207

Київ і Брюссель у найближчий час проведуть круглий стіл високого рівня, на якому серед інших обговорять питання газотранспортного консорціуму.

Як повідомив після закінчення зустрічі з еврокоміссаром з енергетичних питань Гюнтером Оттінгером міністр палива та енергетики України Едуард Ставицький в інтерв’ю українським журналістам в Брюсселі, нині робочі групи сторін узгоджують питання місця і часу проведення такого круглого столу.

"Я так розумію, що протягом щонайбільше двох тижнів усе буде узгоджено. Але те, що він буде - це 100%", - запевнив український міністр.

Він також пов’язав питання проведення круглого столу з конкретизацією формату можливого газотранспортного консорціуму з управління українською ГТС - чи буде він тристороннім (Україна-ЄС-Росія) або двостороннім (Україна-Росія), на чому наполягає російська сторона.

"Почекайте круглого столу - там усе буде", - звернувся він до журналістів.

Відповідаючи на питання, чи обговорювалося під час зустрічі питання Енергетичного Співтовариства та можливий вихід із нього України, як про це раніше заявила російська сторона, ставлячи умовою створення консорціуму вихід Києва з Енергетичного Співтовариства, Ставицький сказав: "Я хочу підкреслити, що ми обговорювали питання імплементації останніх домовленостей Україна-ЄС, які були досягнуті в лютому цього року і вже застосування практичних кроків, які ми повинні зробити, щоб імплементувати всі досягнуті домовленості".

Домовленість про проведення круглого столу високого рівня з питань розвитку українського газового ринку була досягнута 21 лютого в ході візиту міністра Ставицького в Брюссель під час зустрічі з єврокомісаром Оттінгером.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.