Урядовці запевняють, що комунальні тарифи не зростатимуть

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.03.2013 12:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20208

Тарифи на житлово-комунальні послуги для населення не зростатимуть.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник на прес-конференції, передає прес-служба уряду.

«Тарифи для населення не зростатимуть. Це принципова позиція президента України і уряду. А для того, щоб підприємства житлово-комунального галузі не були збитковими, уряд передбачив в державному бюджеті 5,1 млрд. грн. на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого постачання і водовідведення», - сказав міністр.

Темник наголосив, що міністерство веде роботу щодо створення нормативної бази, яка дозволить формувати тариф з врахуванням інвестиційної складової, яка буде складати 15%.

«Тоді, коли в тарифі буде закладена інвестиційна складова за рахунок зменшення собівартості, інвестор буде зацікавлений впроваджувати інвестиційну програму чи то в сфері теплопостачання, чи централізованого водопостачання та водовідведення. Ця складова тарифу не впливатиме на зростання тарифу для населення. Вона формуватиметься за рахунок енерго- та ресурсозбереження»,- пояснив Темник.

Як повідомлялося раніше, підвищення тарифів для населення, зокрема на газ, є однією з умов МВФ для надання Україні чергового кредиту.

Наприкінці січня прем’єр-міністр Микола Азаров запевнив, що тарифи на комунальні послуги підвищувати не збираються, а ЗМІ просто залякують людей з цього приводу.

Однак перед цим, 18 січня, сам Азаров заявив, що Україна готова піти на диференційоване підвищення тарифів на комунальні послуги для населення для досягнення компромісу з МВФ про відновлення програм фінансування.

Згодом, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Валерій Саратов пояснив, що підвищення тарифів на теплову енергію та водопостачання до економічно обгрунтованих допоможе вирішити проблему соціальної справедливості.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.