Чиновники не бачать загрози паводку для столиці

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 26.03.2013 16:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20212

Критичного паводку в Києві не очікується.

Це - не паводок, а Київ після літнього дощу. Стокова каналізація, як бачимо, не працює

Про це в інтерв’ю ЛІГАБізнесІнформ розповів керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських, коментуючи питання про можливий паводок через велику кількість снігу в Києві.

"Підстав для паніки у столиці немає. Танення снігу - явище сезонне, і не треба спекулювати на цьому питанні", - сказав він.

"По-перше, температура до 30 березня буде зі знаком мінус вночі і плюсова вдень. Тобто сніг, від якого залежить масштаб паводку, тане поступово. По-друге, в київських водоймах досить вільного місця, щоб прийняти талу воду", - впевнений Болотських.

"Що стосується відводу води, то ще два тижні тому уряд доручив всім місцевим органам влади, в тому числі київським, вжити максимальних заходів для очищення міських стічних каналів і каналізаційних механізмів. Є розпорядження розчистити русла всіх річок, щоб забезпечити безперешкодне проходження талих вод", - заявив чиновник.

За його словами, згідно з попереднім аналізом та даними Гідрометцентру, "критичного паводку в Києві не очікується". "Можна сказати, що виходячи з аналізів попередніх років, цьогорічний паводок буде середньостатистичним", - сказав Болотських.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.