Кличко розпочав зарубіжну PR-кампанію?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 26.03.2013 20:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20217

Віталій Кличко відвідав британську столицю з виступами, які схожі на приготування політика до виборчої кампанії.

Політик і боксер-важковаговик пропагував діяльність своєї молодої партії УДАР, яка вперше потрапила до Верховної Ради після виборів минулої осені.

Однак, Віталій Кличко зауважив, що вважає передчасним відповідати на запитання про можливість його балотування на посаду мера Києва чи на президента.

Одна із зустрічей відбулася в Українському інституті Лондона, де Віталія Кличка лондонські українці приймали дуже доброзичливо.

Усі запитання до лідера партії УДАР стосувалися лише політики і його бачення шляху розвитку України. Кличко говорив, зосереджуючись на двох головних гаслах: про бажання інтегрувати Україну з Європою, щоб українці могли жити за європейськими стандартами, а також постійно наголошував на боротьбі з корупцією.

Коли його запитали про конкретні дії, що мали би подолати проблему корумпованості суспільства, політик запропонував поглянути на Грузію.

«У мене є гарний приклад. Я був у Грузії 2006 року. То була бідна, маленька країна. Нічого не мала. Вони експортують лише вино і мінеральну воду «Боржомі». Я приїхав минулого року знову до Грузії – я був шокований. Як так можливо? За п’ять років змінити країну! Корупції – нуль. Довіра до міліції – більша, ніж довіра до церкви», – сказав, викликавши сміх Кличко.

Порада не розкидатися обіцянками

Аудиторія Українського інституту сміялася не лише тому, що Віталієві Кличку вдався жарт із порівнянням грузинської міліції й церкви.

Справа у тому, що при цьому поруч із боксером-політиком сидів ректор львівського Українського католицького університету, єпископ Української греко-католицької церкви Борис Ґудзяк, який також є представником папи Римського для українців у Франції.

Єпископ Ґудзяк під час дискусії не зупинявся на порівнянні церкви й міліції, але, натомість, наголосив, що такі нові політики, як Віталій Кличко, зараз перебувають під пильною увагою українського суспільства, яке, можливо, покладає на своїх лідерів занадто великі надії.

«Доки ми чекаємо гетьмана – месії: Ющенка, Кличка, який нас виведе з дому неволі, доти не буде почуття відповідальності у кожного українця», – сказав єпископ Борис Ґудзяк. А у відповідь на заклик Кличка їхати до Батумі, бо там, мовляв, майже так само як у Лас-Веґасі, він запросив його натомість відвідати Український католицький університет у Львові.

Загалом від спілкування з Віталієм Кличком у присутніх, серед яких був, наприклад, колишній британський посол в Україні Роберт Брінклі, скалося позитивне враження.

Він, хоч часом збиваючись і підшукуючи слова, виголошував ті гасла, що знаходять відгук у багатьох українців.

Проте, після зустрічі учасники вказували, що Віталій Кличко, хоча він наближається до пенсійного віку в спорті, коли йдеться про політику – він є лише початківцем.

Йому порадили не поспішати з обіцянками, бо гарних, а потім невтілених гасел українці, і в Лондоні зокрема, чули не від одного амбітного українського політика.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.