Держслужба НС підтверджує - загроза підтоплення столиці існує

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.03.2013 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20227

У Києві через інтенсивне танення снігу існує загроза підтоплення низинних районів міста.

Про це сьогодні під час засідання Кабінету міністрів повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

Зокрема, за його словами, у зв’язку з великою кількістю снігу в Києві і області «підвищується рівень підтоплення низинних територій міста». Але, за словами Болотських, при збалансованому регулюванні рівня води у Дніпровському каскаді, ці території будуть захищені.

«У Київській області у зв’язку з відсутністю оперативних систем можливе підтоплення талими і грунтовими водами окремих населених пунктів, особливо в районах приватної житлової забудови», – сказав Болотських.

Голова Держслужби НС підкреслив, що незадовільний стан підготовки до танення снігу є у Житомирській, Закарпатській, Тернопільській, Хмельницькій та Одеській областях. Зокрема, у цих регіонах існують проблеми із розчисткою русел річок.

В той же час Болотських зазначив, що для забезпечення безпеки під час танення снігу у Поліському регіоні українським службам необхідно використовувати служби з надзвичайних ситуацій Російської Федерації та Білорусі.

Від «Аратти»: ще вчора чиновники бравурно заявляли, що паводок столиці не загрожує.

Що ж змінилося менш, ніж за добу?

Але головне питання в тому, чи будуть кияни змушені рятуватися самотужки, як на минулому тижні, під час снігопаду? Вже визначено, хто буде компенсувати громадянам збитки від пошкодженого і втраченого майна?

Поки що урядовці «скромно» оминають ці делікатні теми.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.