Столична влада визнала, що очікується підтоплення Подолу і Оболоні

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 27.03.2013 18:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20232

Під час танення снігу у Києві столична влада чекає незначних підтоплень в районі Подолу, Оболоні та Поштової площі.

"Можуть бути (підтоплення) на рівні Подолу, Оболоні, Поштової площі. Вони локальні, вони можуть закрити дорогу, у підвалах може з’явитися вода", - заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

За словами чиновника, можливо, "на дорозі буде по щиколотку води". При цьому він підкреслив, що евакуювати нікого не доведеться

"Такого, як було 40 років тому, коли будинки плавали у Дніпрі, не буде. Може бути на дорозі по щиколотку води, тому що зливні стоки її не приймуть", - пояснив він.

На питання про те, чи можливе підтоплення столичного метрополітену, Голубченко заявив: "Теоретично можливо, практично ні".

Він також повідомив, що для запобігання локальним підтопленням активно проводяться роботи з дощової комунікації.

У свою чергу, директор департаменту міського благоустрою і збереження природного середовища КМДА Сергій Садовий, на якого покладено відповідальність за ситуацію і забезпечення стабільної роботи столиці при можливому майбутньому паводку, підкреслив, що в нинішньому році очікується набагато більше води.

За його словами, в кожному районі столиці є місця, де можуть бути підтоплення. Садовий вважає, що найбільшою зоною ризику затоплення є Русанівські сади, які розташовані в низовині.

"Якщо брати територію Русанівських садів, з аналізу підняття води, можливо, будемо людей переміщати в інші місця", - зазначив він.

Раніше в Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що уже в перших числах квітня в 11 областях України та Києві очікується підтоплення окремих ділянок у зв’язку з потеплінням і активним таненням снігу.

Прем’єр-міністр Микола Азаров 27 березня доручив Кабміну визначити необхідні додаткові заходи в ситуації з повенями.

"Рахунок іде на години. Повінь ми повинні зустріти з готовими регламентами дій всіх служб, адекватними реальної ситуації. Водозливи і дренажні системи до 5 квітня повинні бути повністю очищені від усього, що може заважати стоку води, місця, які може підтопити вода - максимально захищені", - заявив він.

Як повідомлялося раніше, 22-23 березня на Київ обрушився рекордний снігопад. За підрахунками влади, в місті випало близько 50 мільйон снігу, прибирання якого триває досі.

За прогнозами Гідрометцентру, на більшій частині України з 1 по 5 квітня очікується підвищення температури до 13 градусів вдень, з подальшим підвищенням до 17-20 градусів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.