Російські депутати злякалися українських націоналістів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 27.03.2013 21:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20234

Члени депутатської групи співробітництва з Україною в Держдумі Росії, які приїхали в Україну для зустрічі зі своїми українськими колегами, відмовилися зустрічатися з депутатами від партії «Свобода».

Націоналісти цим фактом не переймають і зауважують, що росіяни лише втрачають через небажання спілкуватися.

Російські депутати кажуть, що приїхали до Києва, щоб знайти нові напрямки співпраці між двома країнами. На думку депутата Держдуми Олени Сенаторової, вже тепер двосторонні відносини є більше, ніж дружні.

«В Росії немає жодного заходу культурного, де б не звучала пісня українська, український гопак», – наводить аргумент Сенаторова.

Ми ведемо щоденний діалог із Партією регіонів – Лебедєв

Водночас, за словами заступника голови думського комітету у справах СНД і зв’язків зі співвітчизниками Олега Лебедєва, попри все розмаїття питань, які російські депутати хочуть обговорити з українськими, до діалогу будуть запрошені не усі політичні сили, що входять до Верховної Ради.

«Ми будемо обговорювати всі питання, які торкаються відносин двох країн. Будуть питання щодо економіки, Митного союзу, ціноутворення на газ. Дуже важливо чути голос іншого. Для цього ми і приїхали. Ми говоримо з усіма абсолютно партіями, не кажучи вже про Партію регіонів, з якою ми ведемо щоденний діалог. Ми зустрічаємося з представниками усіх партій за винятком партії «Свобода». Я, взагалі, не прибічник того, щоб зустрічатися і спілкуватися з організаціями, які ведуть крайню націоналістичну політику», – заявляє Лебедєв.

«Свобода» додала би російській делегації відчуття реальності – Сиротюк

Росіяни лише втрачають від того, що уникають діалогу з парламентською політичною силою, яка є виразником саме української ідеї, відзначає у коментарі Радіо Свобода депутат від «Свободи» Юрій Сиротюк.

«Вони втратили можливість зрозуміти, що у нас будуть дуже хороші, але сусідські відносини. Ми би їм реалізму додали. З іншого боку, забрали би їхні страхи. Націоналісти будь-якої країни завжди поважать прагнення інших націй. Наявність влади націоналістів в Україні гарантувала би національні, культурні і інші права росіян, які є в Україні. Вони зі своїми необізнаністю і фантазіями не можуть за ці всі роки сформувати якоїсь реалістичної політики щодо України і самі від цього страждають», – наголошує Сиротюк.

«Свобода» представляє значну частину українського суспільства – Палій

Вибірковість свідчить про те, що делегація російської Держдуми приїхала в Україну не для того, щоб налагоджувати контакти з депутатами Верховної Ради сьомого скликання, а для того, щоб довести до них незмінні позиції Росії у відносинах із Україною, вважає політолог Олександр Палій.

«Якщо Росія хоче розмовляти тільки зі своїми маріонетками, то вона може покликати Клесніченка, кого там ще нагородили орденом. Але це не діалог, а, просто, монолог, самонавіювання. А діалог, як правило, ведеться з тими, хто реально представляє українське суспільство. Треба сказати, що «Свобода» на сьогоднішній день значну частину українського суспільства представляє, але нав’язуватися теж непотрібно. Це проблема, швидше, небажання росіян бачити реальність і комунікувати з реальністю» – зазначає Палій.

Члени депутатської групи співробітництва з Україною в Держдумі Росії оголосили про проведення чергового засідання у Києві Центру соціально-консервативної політики, щоб там теж обговорити двосторонні відносини. На засідання запросили крім політиків, політологів, соціологів, економістів, дипломатів, та представників бізнес-спільноти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.