Зарапортувалися. Або троянський диво-облік за Черновецьким (оновлено)

Автор/джерело -  © Валерій Колосюк, “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.01.2007 18:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2024

Київська міська державна адміністрація відрапортувала про оплату в січні житлово-комунальних послуг за грудень за підвищеними тарифами нібито 65% киян.

Черновецький вже заплатив за вас

Про це заявив перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко на засіданні колегії адміністрації вчора, 26 січня.

"Ми цього місяця вийдемо взагалі відсотків десь на 63-65 по проплаті", - сказав він. За його словами, за станом на 26 січня кияни проплатили вже 106 млн. гривень за житлокомпослуги , що становить 47% (запам`ятайте цю цифру!).

"Ми, безумовно, повну суму не зберемо, але ті прогнози, коли нам говорили про кризу платежів, про те, що ніхто не піде, платити не будуть, нічого не отримаєте - це байки тих, хто хотів "чим гірше - тим краще", - сказав заступник голови .

Він упевнений, що в лютому Київміськадміністрації вдасться поліпшити збір платежів за житлокомпослуги за січень.

Але!

При дальшому дослідженні цього питання, виявився один дуже цікавий момент. Проплачені суми виявилися ВІРТУАЛЬНИМИ. Тобто такими, які фігурують лише в системі автоматизованого обліку.

Кияни, які мають доступ до мережі Інтернет і отримують квитанції, що підготовані головним обчислювальним центром (ГІОЦ), можуть легко це перевірити – достатньо зайти на сторінку персонального аккаунту – www.personal-account.kiev.ua

Навіть ті, хто не сплачував ні за новими, ні за старими тарифами, уважно переглянувши рядок про зарахування коштів, може здивуватися – система покаже, що від вас вже зараховані кошти за грудень 2006 року. І що найбільш цікаво – сума і дата сплати цілком відповідає сплаті за січень минулого, 2006 року. У декого подібним чином "погашені" борги за попередні місяці.

Так що, шановні, - можете не платити, якщо КМДА, на підставі інформації ГІОЦ, вже доповіла про надходження коштів за комунальні послуги (47% - пам`ятаєте?), значить за вас уже сплачено. З іншого боку, - якщо на ваш персональний рахунок будуть зараховані певні кошти від анонімного "спонсора" (а, за свідченням деяких керівників ЖЕКів, на рахунках комунальних контор справді почали з`являтися "живі", не віртуальні, кошти непізнанного походження), то це може послужити приводом для затвердження Мінюстом підвищених тарифів, - раз населення "сплатило" хоча б 50% нових тарифів (ось звідки міфічні 47 вітсотків!), значить все нормально, населення платоспроможне. Звичайно, після узаконеного підвищення, всі "віртуальні" зарахування будуть повернені назад, як "помилкові".

А нам, із свого боку, цікаво, як це прокоментує наш божественний (чи хитробожий) мер таке диво – сеанс анонімного спонсорства. Чи звичайного “совєтського” окозамилювання, - бо, за свідченням працівників відділень Ощадбанку, реальні розміри сплати комунальних платежів складає приблизно 20-40 відсотків від попередніх періодів і за старими тарифами.

На наш погляд, Національному банку саме час провести ревізію фінансових структур клану Черновецького, бо здається нам, - ті всі "спонсорські" перерахування - результат незаконних маніпуляцій із обіговими коштами його банків. Заодно і перевірити, на якій підставі проходить зарахування "неопізнаних" платежів на рахунок комунального підприємства ГІОЦ в КБ "Хрещатик".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.