Італія чекає від України документів на екстрадицію конкурента Засухи на виборах

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.03.2013 13:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20240

Італія просить Україну надати документи для екстрадиції колишнього кандидата в депутати Верховної Ради від партії «Батьківщина» Віктора Романюка.

Про це повідомив керівник робочого апарату українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

«Компетентні органи Італії звернулися з проханням надати відповідні матеріали й запит про видачу Романюка», – сказав він.

Також Неволя повідомив, що Романюк був оголошений у міжнародний розшук 28 лютого за запитом від управління у боротьбі з економічною злочинністю головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

За його словами, підставою для відкриття кримінального провадження проти Романюка стали виявлені факти розкрадання коштів в сумі майже 40 мільйонів гривень.

При цьому Неволя наголосив, що у цій справі немає будь-яких політичних, расових або релігійних мотивів.

Цього місяця стало відомо, що опозиціонера Романюка, який був конкурентом Тетяни Засухи на парламентських виборах, затримали в Мілані за поданням українських правоохоронних органів. Днями Шевченківський районний Суд Києва заочно заарештував Романюка, який в лютому виїхав за кордон через побоювання кримінального переслідування.

Романюк балотувався на парламентських виборах в окрузі номер 94 на Київщині. Окружна виборча комісія оголосила переможцем виборів на цьому окрузі кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху. В Об’єднаній опозиції «Батьківщина» заявили про фальсифікації і про те, що Романюк переміг із відривом у 10 тисяч голосів. За словами опозиціонерів, ОВК «без проведення розгляду, без ухвалення скарг, без голосування визнала недійсним голосування в 27 ділянках округу, таким чином просто скасувавши волевиявлення близько 30 тисяч жителів області».

Пізніше у ЦВК визнали недійсними результати волевиявлення у п’яти одномандатних округах, серед яких округ № 94 в Обухові. Романюк подав позов у Європейський суд із прав людини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.