Чиновників пересадять з «мерседесів» у вітчизняні автомобілі?

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 28.03.2013 16:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20244

Кабінет міністрів України готує рішення, згідно з яким при виконанні державного замовлення на відомчі авто пріоритет віддаватиметься українському автопрому.

Про це заявив міністр економічного розвитку й торгівлі Ігор Прасолов.

Таким чином, держава не тільки підтримає власний автопром, але й розділить з покупцями автомобілів наслідки введення спецмита на іномарки.

«Зараз готується рішення, яке буде прийнято на Кабінеті міністрів, про те, що при виконанні державного замовлення, чи то швидка допомога, чи службові автомобілі для якихось відомств, пріоритет віддаватиметься автомобілям, які вироблені в Україні», - зазначив міністр.

Аналогічне рішення закуповувати автомобілі для чиновників тільки вітчизняного виробництва прийняли в Росії, що сприяло початку виробництва Audi на території РФ.

У Білорусі воно діє вже давно.

В Україні також очікують, що дане рішення стимулюватиме прихід виробника преміум-автомобілів. «Закуповувати захочуть не тільки «Ланоси» та «Богдани», але й «Вольво» або «Мерседеси», а значить - це буде стимулювати їх виробників відкрити виробництво в Україні», - вважає Президент Асоціації «Укравтопром» Михайло Резнік.

«Захисні заходи у вигляді спецмита на іномарки будуть стимулювати зростання виробництва вітчизняних автомобілів, приплив іноземних інвестицій в український автопром, збільшать кількість робочих місць. Це важливий момент, тому що зайнятість населення має дуже серйозне значення для суспільства і держави», - підкреслив міністр економічного розвитку й торгівлі Ігор Прасолов.

«У 2008 р в автомобільній промисловості працювало 49 тис. осіб, зараз працює до 30 тис. осіб. Цю негативну тенденцію необхідно було зупинити», - зазначив міністр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.