Верховний Суд відмовив Власенку у розгляді скарги

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.03.2013 10:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20252

Сергій Власенко отримав відмову Вищого адміністративного суду України передати його скаргу на рішення ВАСУ про позбавлення депутатського мандату на розгляд Верховного суду України.

Про це повідомила прес-служба «Батьківщини».

Це є черговим свідченням політичної мотивації дій влади у позбавленні захисника лідера опозиції Юлії Тимошенко та опозиційного депутата його депутатського мандата.

Підставою для подання Власенком заяви були прямо протилежні рішення Вищого адміністративного суду у його справі та у справі Владислава Каськіва.

«Незважаючи на очевидність підстав для передачі справи до Верховного суду, це рішення було цілком очікуване для мене, оскільки ВАСУ постійно демонструє свою рабську суть по відношенню до Януковича та його забаганок. Це буде ще одним аргументом у моїй скарзі до Європейського суду з прав людини. Для опозиційних політиків в Україні немає правосуддя ані у кримінальних справах, як у Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інш., ані у цивільних та адміністративних справах», - сказав Власенко.

У «Батьківщині» зазначили, що Європейський суд з прав людини вчергове змушений буде дати об‘єктивну оцінку судовій системі та стану демократії в Україні.

Як повідомлялося рануше, що 6 березня 2013 року Вищий адміністративний суд, спираючись на сфальшоване рішення регламентного комітету ВР, задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Рибака та позбавив Власенка депутатського мандату.

Це рішення було визнано політично вмотивованим європейськими інституціями і Державним департаментом США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.