У Кремлі підтвердили, що ціни на газ для України - політичні

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.03.2013 10:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20253

Україна не може претендувати на “половинчастий” статус в роботі Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану, заявив перший віце-прем’єр РФ Ігор Шувалов.

Про це повідомляє РІА "Новости".

"Днями ми отримали лист від України про формат її участі у Митному союзі. Але членство не може бути половинчастим, воно повинно бути повним", - сказав він, виступаючи на конференції, присвяченій питанням інтеграції Киргизії в Єдиний економічний простір.

Росія пропонує Україні вступити в МС. Результатом такої співпраці, зокрема, може стати зниження ціни на газ для України. Київ заявляє, що планує поступово приєднуватися до деяких правил МС, однак на сьогодні питання про вступ країни в це об’єднання не стоїть.

Як повідомлялося раніше, Президент України Віктор Янукович заявляв, що Україні цікава економічна інтеграція з Митним союзом, і Київ продовжує шукати модель співпраці з цим об’єднанням. Він також допускав можливість співпраці України з Митним союзом у статусі спостерігача.

Раніше прем’єр-міністр РФ Дмітрій Медвєдєв заявив, що участь України в Митному союзі в форматі "3 +1" неможлива. При цьому він допускає, що Україна може співпрацювати з Митним союзом у статусі спостерігача.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.