У Донецькій області горить ТЕС

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.03.2013 18:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20264

На Вуглегірській ТЕС у місті Світлодарську Донецької області в п’ятницю сталася пожежа.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області.

Повідомлення про спалах на Вуглегірській ТЕС надійшло в диспетчерську службу облуправління відомства о 15.14. "Наші співробітники виїхали за підвищеним номером виклику. Можу сказати, що 10 осіб виведені з небезпечної зони. Масштаби події визначаються, причини встановлюються", - заявила начальник прес-служби Інна Сєдова.

При цьому даних про постраждалих поки немає.

Як повідомив порталу "Остров" очевидець події, пожежі передував вибух у котельно-турбінному цеху. "Спочатку вибухнув КТЦ, потім вогонь перекинувся на першу чергу ТЕC", - сказав співрозмовник видання.

Інформаційно-аналітичне видання "УРА-Информ.Донбасс" з посиланням на очевидця також повідомляє про вибух, який нібито стався ще до обіду і після чого 4 блоки станції повністю згоріли. "Як зазначила дружина одного з працівників станції, на ТЕС залучені сили ДНС і пожежників таких міст Донецької області, як Дзержинськ, Горлівка, Дебальцеве і Донецьк", - пише видання.

Між тим, Держслужба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що у місті Світлодарськ сталася пожежа у другому блоці Вуглегірської теплоелектростанції ДАЕК Центренерго.

За даними відомства, вогонь охопив 1500 кв.м будівлі. Фахівці встановили, що загоряння почалося у другому блоці в обладнанні, яке перетирає вугілля у пил.

Під час пожежі рятувальники евакуювали десять людей, до гасіння вогню було залучено 27 одиниць основної та спеціальної техніки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.