У Тернополі відбулася акція опозиції «Вставай, Україно!»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.03.2013 21:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20265

Близько 10 тисяч жителів Тернопільщини зібралися в обласному центрі, де сьогодні відбулася марш та мітинг в рамках загальнонаціональної акції «Вставай, Україно!».

Про це повідомила прес-служба «Батьківщини».

Марш рушив центральною частиною міста, після чого відбудеться мітинг.

Люди на акціях «Вставай, Україно!» кажуть своє слово, якою вони хочуть бачити країну, - заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк журналістам напередодні маршу «Вставай, Україно!» в Тернополі.

«Українці хочуть бачити країну без Януковича. Вони хочуть бачити країну в новому форматі, де немає корупції, де дають роботу, де дають заробітну плату. Вони хочуть бачити справжню нову українську державу», - підкреслив він.

Яценюк повідомив, що 2 квітня в Києві відбудеться акція протесту з вимогою відставки голови Київської держадміністрації та призначення виборів мера Києва і Київської міськради. «Партія регіонів хоче позбавити права киян і українців в цілому голосувати і бути обраними. Ми будемо разом з киянами боротись за те, щоб в Києві були призначені вибори, як того вимагає закон і Конституція», - сказав Яценюк.

За словами голови фракції «Батьківщина», Київ є певним тестом. «Якщо вони (влада. – ред.) в Києві збираються скасувати вибори, то це означає, що вони так само хочуть скасувати вибори і Президента України. Нам їхня технологія зрозуміла. Але для цього виходять люди, які кажуть «ні» цьому. І ми будемо боротись за свої громадянські права», - наголосив Яценюк.

«Ми бачимо, що Тернопіль стає таким собі майданчиком для випробування різних «чорних» технологій влади. Це перше місто, де акцію "Вставай, Україно!" облдержадміністрація спробувала заборонити у судовому порядку». - заявив Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Ми свідомі, що дій парламентської опозиції замало, щоби змінити систему влади, усунути негативні наслідки трирічного правління режиму Януковича, розпочати докорінні всеосяжні зміни в суспільстві та в державі. Відтак, лише за участі громади цей незворотний процес ми зрушили. І саме цього найбільше злякалася влада», – зазначив Тягнибок.

Тягнибок наголосив, що саме в Тернополі влада сконцентрувала свої зусилля не лише на тому, щоб паралізувати роботу найвищого представницького органу краю, але й для зриву акції "Вставай, Україно!". Спершу в судовому порядку, а потім шляхом залякування автоперевізників намісники режиму Януковича в краї спробували зупинити спільний поступ громади та опозиції.

«Ми бачимо, що Тернопіль стає таким собі майданчиком для випробування різних «чорних» технологій влади. Це перше місто, де акцію «Вставай, Україно!» облдержадміністрація спробувала заборонити в судовому порядку. Ба більше, вони замахнулися на всі акції протесту в Тернополі. Це свідчить тільки про одне – влада насправді дуже боїться активної свідомої громади та скоординованих дій парламентської опозиції. Відтак, робить усе, аби зупинити наш переможний поступ. Так, сьогодні на 5 діб було заарештовано керівника «Свободи» на Луганщині Артема Заіку за те, що він вивів ізюмську громаду на протест проти свавілля режиму Януковича. А вчора злочинці побили голову Єнакіївської міської організації ВО «Свобода». Ми боротимемося, адже нас не залякати. Разом ми обов’язково переможемо!» – заявив ОлеТягнибок.

Як повідомлялося раніше, 29 березня 2013 року Ізюмський міськрайонний суд Харківської області ухвалив рішення про адміністративний арешт голови Луганської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Артема Заіки терміном на 5 діб. Його звинуватили у «дрібному хуліганстві» – участі у сесії Ізюмської райради, яка мала на меті ухвалити злочинне антинародне рішення про дозвіл компанії «Шелл» на видобуток сланцевого газу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.