Екс-посол США вважає, що введення санкцій проти української влади сприятиме реформам в країні

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.04.2013 13:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20275

Колишній посол США в Україні Джон Хербст вважає, що загроза запровадження санкцій проти української влади за позбавлення волі Юлії Тимошенко може сприяти здійсненню політичних реформ в Україні.

Про це він заявив американському виданню The International Herald Tribune.

"Загроза запровадження санкцій проти політиків, відповідальних за позбавлення волі (колишнього прем’єр-міністра Юлії) Тимошенко, а також відповідальних за порушення в ході виборчої парламентської кампанії минулої осені, може більше сприяти досягненню бажаних результатів (в здійсненні необхідних політичних і економічних реформ)", - сказав Хербст.

Водночас, він зазначає, що Європейський Союз може розпочати розробку таких санкцій і прийняти їх разом з підписанням угоди про асоціацію.

Хербст наголосив, що така політика з боку ЄС призведе до більш тісних економічних і політичних відносин з Україною.

Як повідомлялося, в березні голова фракції Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталій Кличко закликав Державний департамент США розглянути питання про введення санкцій проти української влади.

У січні Сенат США схвалив резолюцію, яку запропонував сенатор-республіканець Джеймс Інхоф в співавторстві з демократом Діком Дурбіном, і закликав Держдепартамент ввести санкції стосовно посадових осіб України, причетних до політичного переслідування Тимошенко.

Міністерство закордонних справ вважає дивним можливе введення санкцій проти співробітників правоохоронних органів, причетних до ув’язнення Тимошенко.

Нагадаємо, екс-глава Єврокомісії Романо Проді вважає, що введення санкцій щодо України відправить країну "прямо в обійми Росії".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.