Після скандалу з Яценюком відсторонили начальника «наружки»

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 1.04.2013 22:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20278

Після скандалу з Арсенієм Яценюком у Чернівцях керівництво МВС відсторонило від роботи керівника служби, що займається зовнішнім спостереженням.

Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив нардеп Геннадій Москаль.

«Мені стало відомо, що сьогодні був відсторонений від роботи керівник служби, яка проводить зовнішнє спостереження. Але там був виконуючий обов’язки, призначеного керівника давно немає. Зараз прибрали за розшифровку групи, яка стежила за Яценюком, а не за те, що це робилося незаконно», - сказав Москаль.

При цьому Москаль відмовився назвати прізвище відстороненого від роботи чиновника, пославшись на держтаємницю.

«Ім’я назвати не можу, адже ця служба належить до негласних служб, там є державна таємниця. Ви хочете, щоб проти мене ще й справу за розголошення держтаємниці завели?», - зауважив Москаль.

Як раніше заявляв Москаль нинішні правоохоронці постійно ведуть спостереження та прослуховують телефонні розмови опозиціонерів, оскільки «для стеження за злочинцями не вистачає професійних здібностей».

Як повідомлялося раніше, 30 березня лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк викрив автомобіль, із якого за ним велося незаконне зовнішнє спостереження протягом перебування в Чернівцях, де відбулася акція «Вставай, Україно!».

Він записав номер однієї з машин і зателефонував Геннадієві Москалю, щоб перевірити номер. Виявилося, що цей номер на обліку не стоїть. За повідомленням прес-служби "Батьківщина", за наявною інформацією, автомобіль належить службі зовнішнього спостереження СБУ.

У Чернівецькому облуправління МВС заявили, що у затриманому народним депутатом автомобілі перебували співробітники міліції, які проводили заходи, не пов’язані з діяльністю народних депутатів. Міліція розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного втручання в діяльність правоохоронних органів.

Голова комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін просить спікера Верховної Ради Володимира Рибака офіційно звернутися до керівництва силових відомств щодо розслідування і роз’яснення на якій підставі велося зовнішнє спостереження за лідерами опозиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.