Україна стратегічно важлива для Європи

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.04.2013 12:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20285

Україна зробила свій вибір на користь зближення з Європою, і ЄС має повною мірою використати цю геополітичну можливість.

Про Романо Проді, колишній прем’єр-міністр Італії і президент Європейської Комісії, пише у своїй колонці на The Christian Science Monitor.

«Я пам’ятаю як спостерігаючи за вступом восьми країн Центральної та Східної Європи в 2004 році (що було найбільшим розширенням ЄС) дехто висловлював заклопотаність з приводу ситуації в цих країнах, зокрема, через їх пострадянські правові режими, економіку та культуру. Деякі з цих нещодавно прийнятих членів ЄС були в гіршому становищі, ніж зараз Україна. Тим не менш, на сьогодні ці країни, включаючи країни колишнього радянського блоку, мають життєво важливе значення і є усталеними членами ЄС. Так само Україна є важливою для Європи в якості джерела економічного зростання і енергетичної безпеки, а також як міст з Росією», - пише Проді.

«Приведення українського законодавства і норм у відповідність з нормами ЄС допоможе досягти символічного і відчутного прогресу як для регіональної так і для світової демократії. Для ЄС і США економічно, політично та геостратегічно важливим є те, щоб Україна ввійшла під європейську парасольку спільних цінностей і вільної торгівлі. Україна і справді ідеально розташована, щоб стати геополітичним та економічним мостом між Європою і Росією. У багатьох відношеннях, Київ був колискою для Росії, і Україна як і раніше має сильні зв’язки з Росією з точки зору спадщини, віри, культури і мови…Але вона хоче приєднатися до Європи і європейських цінностей, і західні країни мають використати таку можливість перед тим як вони її втратять.

Не помиліться: західні інтереси та цінності найкраще послужать через залучення України як європейського партнера. Це серйозна геополітична можливість для Європи і США. Ми повинні винести з неї якомога більше», - переконаний європейський політик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.