Адвокат називає вирок Луценку - вироком правосуддю

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.04.2013 16:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20290

Рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, який залишив без змін вирок колишньому міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про перевищення службових повноважень, є вироком правосуддю України.

Про це в коментарі сказав захисник Луценка – Ігор Фомін.

«Ми бачимо, що це – вирок правосуддю України. Рішення приймалось в інших кабінетах, в яких ані захист, ані обвинувачення не були присутні», - сказав він.

Фомін також додав, що коли захист почув у рішенні «задовольнити частково», то були впевнені, що щось сталось у процесі. «Адже, ти очікуєш, що тебе хоч частково почули. А вони скинули тих 40 тисяч», - прокоментував він рішення суду зменшити розмір відшкодування з 640 тис до 600 тис гривень.

«Єдине, що позитивно, ми вичерпали усі засоби національного захисти», - підсумував він.

У свою чергу прокурор Микола Курапов вважає вину Луценка повністю доведеною .

«Особи такого ґатунку, службовець першого ранку вперше притягається о відповідальності за таке продвіженіє по службе», - сказав Курапов.

Прокурор також заявив, що Євросуд не може виправдати Луценка.

«Він (Євросуд- Ред.) розглядає справу лише у порушенні права. Після рішення Євросуду будуть прийматися відповідні рішення», - сказав Курапов, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливої реакції української прокуратури на позитивне рішення Євросуду у справі Луценка.

Як повідомлялося раніше, 3 квітня колегія суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ залишила без змін вирок колишньому міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про перевищення службових повноважень, за яким його засудили до 4 років позбавлення волі.

Повернувшись із нарадчої кімнати, судді оголосили ухвалу, в якій зазначили – клопотання захисників задовольнити частково. Зменшити розмір відшкодування з 640 тис до 600 тис.гривень. В іншій частині рішення щодо Луценка залишити без змін. Касаційну скаргу водія Луценка Леоніда Приступлюка залишили без задоволення.

Захисник Луценка Олексій Баганець у перший день розгляду касації заявляв, що захист уже отримав аргументи для звернення до Євросуду про позбавлення Луценка права на справедливий суд, не чекаючи вердикту Вищого спецсуду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.