Свободівців викликають на допити за участь у мітингу протесту під парламентом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.04.2013 18:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20292

3 квітня київська міліція розпочала викликати на допити свободівців, які 2 квітня брали участь у пікетуванні Верховної Ради України.

Четверо активістів Всеукраїнського об’єднання "Свобода" вже отримали повістки зі вказівкою з’явитися 3 квітня 2013 року до Печерського райвідділу міліції (вулиця Московська, 30, кабінет 45) для дачі показів щодо акцій протесту, повідомила прес-служба партії.

Міліціянти, зокрема, викликали на допит керівника прес-служби Київської міської організації ВО "Свобода" Кирила Бабенцова та члена ВО "Свобода" Олександра Рудоманова – правоохоронці зобов’язали їх з’явитися на 13:00. Активіста Київської "Свободи" Євгена Карася запрошують на "бесіду" о 18:00. Окрім цього, до свободівця Сергія Бойка міліціянти прийшли за місцем його проживання і в незаконний спосіб намагалися допитати просто на місці. Після відмови давати покази вдома співробітники міліції вручили Сергієві Бойку повістку.

Також близько 15-ї години за такою ж "схемою" намагалися просто вдома допитати керівника Голосіївської районної організації ВО "Свобода" у місті Києві Віктора Поштаря. Після відмови від допиту без повістки – міліціянти все ж продемонстрували повістку. Станом на 16-ту годину свободівець перебуває на допиті у Печерському райвідділку міліції.

Керівник прес-служби Київської міської організації ВО "Свобода" Кирило Бабенцов вже перебуває в райвідділку – його допитує заступник начальника райвідділу Горбачук.

Голова Київської міської організації ВО "Свобода", народний депутат України Андрій Іллєнко наголосив: міліція запускає чергову хвилю репресій, адже після кожної потужної акції протесту хвиля допитів – це вже недобра традиція, якій правоохоронці слідують за вказівкою влади. Очільник Київської "Свободи" підкреслив, що активістам, яких викликають на допит, буде надано юридичну та організаційну підтримку.

Іллєнко зазначив: "Щойно відбулася масова акція протесту в столиці – на наступний же день влада починає нову хвилю репресій проти свободівців. Розцінюємо ці негайні виклики активістів на допити як прямий тиск на націоналістичну політичну силу, як спроби залякати опозиційну молодь. Влада Януковича зриває вибори у Києві, забирає у киян право голосу, нищить народовладдя. Натомість репресує активних киян, які стоять на захисті інтересів громади".

Іллєнко також наголосив, що дії міліції є вкрай упередженими щодо свободівців, адже коли йшлося про побиття активістів та народних депутатів у Гостинному дворі – слідство продемонструвало абсолютну бездіяльність. "Ми чудово пам‘ятаємо усі ті інциденти, коли активістів та народних депутатів від опозиції гамселив "Беркут" у Гостинному дворі та на Головпоштамті. Коли відбувалося неодноразове порушення законів з боку міліції та рейдерів, на боці яких стояли "правоохоронці" – у жодному з цих випадків не було розслідування і ніхто навіть і не думає покарати винних. Однак влада за першої-ліпшої нагоди починає залякування патріотичної молоді та застосовує міліційний тиск на активістів-свободівців. Наголошу: наш протест не зупинити жодними методами!", – заявив свободівець Іллєнко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.