Російська влада відмовила у реєстрації “Українського конгресу Росії”

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 3.04.2013 22:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20293

Міністерство юстиції Росії відмовило в реєстрації загальноросійської громадської організації “Український конгрес Росії”.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Української всесвітньої координаційної ради.

"Згідно з інформацією українських громад у Росії, Міністерство юстиції РФ відмовило в реєстрації "Українського конгресу Росії", організації, яка була створена на установчому з’їзді УКР в листопаді 2012 року", - сказано в повідомленні.

Наголошується також, що зараз в Росії не існує жодного загальноросійського об’єднання української національної меншини, незважаючи на те, що, за даними останнього перепису населення, в РФ проживає близько 2 млн українців.

як повідомлялося раніше, на початку березня "Український конгрес Росії" подав до Міністерства юстиції Росії документи на реєстрацію.

Відповідно до статуту конгресу, основною метою організації є об’єднання українських організацій Росії з відродження, вивчення, розвитку та поширення української культури, розвитку національної самосвідомості, захисту прав і інтересів українців, налагодження їх зв’язків з Україною і українцями, які проживають в інших країнах.

було ліквідовано громадську організацію "Об’єднання українців Росії"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.