Опозиція блокує залу засідань. Регіонали і комуністи зібралися у залі на Банковій

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.04.2013 12:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20296

Голова Верховної Ради Володимир Рибак відкрив пленарне засідання поза межами зали пленарних засідань парламенту.

У будинку Комітетів парламенту на вул. Банковій 6-8 244 нардепи зібралися на "збори", які переросли у пленарне засідання.

У президії сидять, окрім Рибака і Ігоря Калетника, лідери фракцій ПР Олександр Єфремов, лідер фракції КПУ Петро Симоненко, народний депутат Володимир Олійник, який очолює Лічильну комісію.

"Депутати вимагають від мене забезпечити роботу парламенту. Депутати, більшість близько 240-250 людей запросили мене на збори депутатів, щоб розглянути ситуацію, яка склалася в парламенті", - сказав Рибак на брифінгу перед початком засідання.

Єфремов вважає, що збори надепів можуть вважатися пленарним засідання, якщо так проголосує більшість.

"Так, ми враховували й враховуємо думку всіх депутатів, які перебувають у сесійній залі, але рішення ухвалюють депутати, які об’єдналася в більшість, якщо в них є ця більшість. І вони ухвалюють законодавчі акти, так є в будь-якій країні", - сказав він

"І регламент нам не забороняє, прийнявши відповідне рішення, проводити сесійні засідання й ухвалювати закони", - заявив Єфремов.

"Регламент говорить, що ми сесійне засідання проводимо на Грушевського, 5 в залі під куполом. Потім наступний рядок написаний, що Верховна Рада може шляхом прийняття рішення більшості від конституційного складу Верховної Ради, тобто 226 голосів, може прийняти рішення про проведення сесійного засідання в іншому місці", - заявив Єфремов.

"Тому, якщо у нас виникне така необхідність, ми можемо проголосувати. Прийняти це рішення. Це буде абсолютно в законодавчому руслі наша робота надалі", - запевнив він.

На початку засідання Рибак зачитав заяви, які нібито написали чотири нардепи фракції "Батьківщина": Олег Канівець, Віталій Немілостивий, Роман Стаднійчук і Ігор Скосар. Однак, Немілостивий і Стаднійчук спростовують свій вихід з фракції, повідомив на своїй сторінці у мережі Factbook нардеп Микола Княжицький. "Зараз будуть їхні заяви", - повідомляє він.

За іншими даними, троє з чотирьох нардепів, зачитаних Рибаком нібито вже написали заяви про повернення у фракцію "Батківщина".

"Рибак оголосив про те, що з «Батьківщини» вийшло 4 депутати. Три випадки точно брехня, щодо четвертого – Канівця - людини, яку рекомендував Анатолій Гриценко як свого партійця, ситуація з’ясовується. Сподіваюсь, щодо нього теж брехня". - написав нардеп Олександр Бригинець на своїй сторінці у Facebook/

Наразі нардепи, які зібралися на Банковій імітують розгляд і ухвалення законопроектів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.