Опозиція вважає Пшонка має порушити справу через незаконне захоплення влади

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 4.04.2013 14:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20299

Опозиція вимагає від генерального прокурора України Віктора Пшонки порушити кримінальну справу за фактом захоплення державної влади.

«Дії організатора, яким є президент України, а виконавцем є голова Верховної Ради Володимир Рибак, підпадають під 109-ту статтю Кримінального кодексу – незаконне захоплення влади і зазіхання на конституційний лад. Стаття передбачає покарання – десять років в’язниці», – заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на зборах опозиції в парламенті.

За його словами, генпрокуратура повинна дати належну правову оцінку таким діям і покарати всіх винних.

Крім того, Яценюк закликав президента Віктора Януковича озвучити свою позицію щодо засідання парламенту на вулиці Банковій, 6/8. «Ми хочемо почути позицію Януковича з цього питання. Йому давно вже пора було виступити в Раді. Ми чекаємо його тут», – сказав він.

Яценюк зауважив, що депутати від опозиції діють законно, перебуваючи в парламенті й проводячи свої збори. За його словами, опозиціонери могли б провести легітимне засідання парламенту, адже в них є головуючий для ведення таких засідань – віце-спікер Руслан Кошулинський. Однак, наголосив голова фракції «Батьківщина», депутати не будуть цього робити, щоб не загострювати парламентську кризу.

При цьому вони закликають депутатів більшості повернутися в сесійний зал для вирішення всіх проблем парламентськими, правовими методами.

Депутати з більшості сьогодні відкрили засідання Верховної Ради у приміщенні комітетів парламенту на вулиці Банковій. Опозиція заявила про конституційний переворот і проводить свої збори в будівлі парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.