Союзна війна. У Мінську вважають російські ЗМІ провокаторами. Вони, нібито, не так зрозуміли Лукашенка

Автор/джерело -  © Радіо ЕРА



Дата публiкацiї - 29.01.2007 14:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2030

Мінськ називає провокацією заяви російських засобів масової інформації про анулювання Білоруссю нафтових угод з Росією.

Про це журналістів повідомив керівник прес-служби Президента Білорусі Павло Легкий.

"Заяви, що з'явилися в окремих російських ЗМІ, про те, що Президент Білорусі нібито анулював нафтові угоди, підписані з Росією, не відповідають дійсності. Це – чистісінької води провокація, спрямована на дестабілізацію двосторонніх відносин», – сказав П.Легкий.

Керівник прес-служби також підкреслив, що білоруська сторона зацікавлена «в швидкому з'ясуванні джерела цієї дезінформації».

26 січня, вручаючи дипломи доктора наук і атестати професора науковим і науково-педагогічним працівникам у День білоруської науки, Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що доручив урядовій делегації, котра веде переговори з російськими компаніями про постачання нафти в лютому 2007 року, вивчити можливість введення додаткового мита на транзит нафти.

"Сьогодні ми купуємо енергоресурси, нафту за світовими цінами. До речі, досі на лютий контракти не підписані, адже російські олігархи вимагають, щоб ми в них нафту купували за ціною вище світової. Тому делегація, що веде знову переговори, отримала від мене прямі вказівки: ті компанії, які нам пропонуватимуть такі контракти за такими цінами, – тут по прокачуванню нафти до Європи оподатковуватимуться додатковим митом, щоб ми могли компенсувати свої втрати від надсвітових цін. Ми з ними сперечатися не будемо. Це їхня нафта, вони хочуть у півтора рази її дорожче за світову ціну продати – будь ласка. Але ми прокачаємо вашу нафту – це 80 млн. тонн за рік приблизно – дорожче, щоб компенсувати ці витрати», – сказав О.Лукашенко.

Російські ЗМІ сприйняли цю заяву як анулювання з боку Білорусі угоди з Росією про постачання нафти, підписану в січні 2007 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.