Парламентська криза ускладнює переговори України з ЄС та МВФ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.04.2013 20:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20305

Останні протистояння провладних партій і опозиції та недієздатність Верховної Ради можуть лише погіршити позицію України у переговорах з ЄС і МВФ.

Про це пише Reuters.

«Свіжа порція заворушень відбулась в той час як уряд у Києві приймає місію МВФ, від якої сподівається отримати новий кредит в розмірі $15 млрд, що допоможе обслужити зовнішній борг у $ 9 млрд з терміном погашення в цьому році», - зазначає видання.

«За словами аналітиків, парламентський безлад, швидше за все лише зіграє проти колишньої радянської республіки в переговорах з ЄС. Блок з 27 країн-членів вже припускав, що відкат від демократії може коштувати Києву підписання ключових угод про політичну асоціацію та вільну торгівлю в кінці року.

ЄС попередив Януковича в лютому, що торговельна угода може опинитися під загрозою, якщо Україна не покаже прогресу щодо політичної реформи в травні

Для ЄС угода залежить від поліпшення ситуації з правами людини і припинення практики «вибіркового правосуддя», котрим є ув’язнення політичних опонентів, таких як головного конкурента Януковича колишнього прем’єр-міністра Тимошенко, яка відбуває семирічний тюремний термін за зловживання посадою», - пише Reuters.

Як повідомлялося раніше, сьогодні депутати від фракції ПР, КПУ та частина позафракційних проголосували запроведення засідання Верховної Ради не у залі засідань парламенту на вулиці Грушевського, а у приміщенні на вул. Банковій, 6/8. «За» таке рішення підняли руки 244 народних депутатів.

О 15:00 спікер Володимир Рибак оголосив засідання закритим і пообіцяв завтра вернутися в Раду.

Водночас, за інформацією опозиції і джерел у Партії регіонів, у засіданні «чорної» Ради брали участь не 240, а 168 депутатів.

Опозиція провела свої збори у сесійній залі ВР та закликала спікера ВР Володимира Рибака повернутися до сесійної зали і проводити засідання

Раніше лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк порівняв засідання більшості під головуванням Рибака з ГКЧП.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.