Комуністи вже націлились на референдум про розпуск Ради

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.04.2013 14:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20315

Лідер фракції КПУ Петро Симоненко заявляє, що референдум з питань двопалатного парламенту та змін до Конституції може відбутися вже восени.

Про це він розповів журналістам у п’ятницю.

"Скоріше за все, це буде наприкінці листопада. Я вважаю з однієї причини, що до листопада, поки не буде вирішено питання асоціації України з ЄС, скоріше за все, цього (питання по референдуму), а після листопада вже буде можна", - сказав він.

Симоненко також додав, що, за його інформацією, на референдум виноситимуться запитання зміни системи виборів на мажоритарну, "зменшення кількості депутатів, практично у два рази, тому що обговорюється питання про те, що кожен округ складатиметься з 300 тисяч виборців, двопалатний парламент, а також зміни до Конституції".

Від "Аратти": важко зрозуміти "політ" думки комуністичного вождя: чи то він банально не знає Конституції, чи то звично видає бажане за дійсне, розраховуючи виключно на люмпен-пролетарські маси?

Стаття 90 ч. 2 Конституції України чітко передбачає тільки один випадок дострокового припинення повноважень парламенту: "Президент України може достроково припинити повноваження Верховної Ради України, якщо протягом тридцяти днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися". І все. Жодної згадки про референдуми, як підставу для розпуку парламенту - не існує.

Більш того, внести поправки у Конституцію просто не реально. По-перше, так звана більшість від ПР реально не має продуктивної більшості у 226 голосів і навіть з комуністами без мажоритарників в них навряд чи набереться необхідна кількість тих, хто бажає політичного суїциду. По-друге, з огляду на першу причину, 300 голосів для імплементації конституційної поправки - це вже просто не наукова фантастика.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.