КНДР запропонувала Росії евакуювати своїх дипломатів з Пхеньяна

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.04.2013 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20316

У п’ятницю, 5 квітня, МЗС КНДР звернулося до посольства Росії в Пхеньяні та інших дипмісій і запропонувало евакуювати всіх співробітників у зв’язку із загостренням ситуації на Корейському півострові.

Як повідомив прес-аташе посольства РФ, у дипмісії пропозицію взяли до відома, але ніякого рішення поки не прийнято.

Наразі посольство Росії працює у штатному режимі, "все спокійно, ніякої напруги не спостерігається", повідомив представник посольства.

Раніше сьогодні повідомлялося, що, за даними південнокорейської розвідки, в районі східного узбережжя КНДР на мобільних пускових установках були встановлені і замасковані дві ракети середнього радіусу дії.

Також повідомлялося, що у США є розвіддані, що підтверджують наміри КНДР запустити балістичну ракету мобільного базування найближчим часом.

Загострення ситуації на Корейському півострові відзначається з початку березня. Після чергової санкції ООН і спільних військових навчань Південної Кореї і США КНДР розірвала перемир’я з Південною Кореєю і неодноразово заявляла про розрив ліній екстреного телефонного зв’язку між військовими представниками Сеула і Пхеньяна.

Крім того, КНДР заявила про підвищення бойової готовності збройних сил для можливого нанесення ударів по військових базах США на острові Гуам і Гаваях, а також по американських об’єктах на континенті. У вівторок Пхеньян оголосив, що планує відновити експлуатацію ядерного реактора у Йонбені, зупиненого в 2007 році в рамках переговорів з денуклеаризації Корейського півострова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.